Wie bedreigt Wout Van Aert in Valkenburg?

Wie bedreigt Wout Van Aert in Valkenburg?

Cauberg wereldbekercross in Valkenburg

Het was lang de eerste cross in de WB reeks en is nu de tweede cross geworden na Las vegas. Een naam in een illuster rijtje dus en een wedstrijd om te onthouden vandaag.
De regen van de laatste dagen heeft het parcours omgetoverd tot een lange, technische uitdaging en op sommige plekken misschien wel gevaarlijk te noemen. Nu al zijn verschillende renners en sters uitgeschakeld na de vrije training van gisteren wat altijd te betreuren is.

Ook voor de wedstrijd start, zal er nog gekeken worden door de renners om andere banden te nemen , andere wielen , andere lijnen rijden en hoe om te gaan met de gladde verraderlijke omstandigheden. Een parcours wat uiteraard als het niet meer regent elke minuut verandert en harde diepe sporen herbergt. Rijd je in een bocht in zo een spoor dan zijn er verschillende scenario’s te bedenken wat mis kan gaan en op die situaties anticiperen zal de winnaar van vandaag bepalen.

Sven Nys , Tom Meeusen , Philippe Walsleben , David vander Poel. Het zijn zomaar wat namen die erg handig zijn in dergelijke omstandigheden en in die hoek zou je al bijna de winnaar kunnen gaan zoeken. Jeremy Powers die ook niet onhandig is met de fiets een heel goede runner up of toch dat podium ?
De elite mannen zijn natuurlijk de laatste categorie vandaag en het parcours is echt niet te vergelijken met de toestand waarin de junioren rijden.

De vrouwen gaan met Katerina Nash aan kop een harde wedstrijd tegemoet. Ook hier geldt: wie is het handigste in deze omstandigheden. Sanne Cant, die vorige week in Ronse een off day had en vandaag beter hoopt te doen en mee strijden om dat podium. Katie Compton , Katerina Nash , wellicht Biance van de Hoek of Maud Kaptheijns en Lizzy Witlox die van zich doen spreken. Oranje boven is altijd mooi om te zien in een Nederlandse wedstrijd.

We gaan het zien en meemaken. Alle gezichts uitdrukkingen die vandaag de revue weer passeren , alle teleurstellingen , mooie momenten en diepe dalen gaan we weer zien.

Het is cross op topniveau en wij zijn er bij , tot in Valkenburg.

De Offroadbiking.eu crew (Jan van Dijk, Patrick Lagarde, Bart Knops en Erik Braeken)