Jolien viert comeback in Meulebeke

Jolien viert comeback in Meulebeke

In de Brico Cross in Meulebeke en de GP Mario De Clercq zal Pauwels Sauzen-Vastgoedservice dit weekend opnieuw beroep kunnen doen op Jolien Verschueren. De West-Vlaamse maakt haar comeback na een sleutelbeenbreuk begin september.

Een balkje tijdens de verkenning van de Brico Cross in Eeklo lag begin september aan de basis van Joliens periode van inactiviteit. “Ik bleef haperen en ging tegen de grond. Drie jaar geleden had ik hetzelfde sleutelbeen al eens gebroken, maar afgelopen zomer had ik het plaatje in de schouder laten verwijderen omdat de schroefjes voor irritatie zorgden. Een operatie die noodzakelijk was, maar daardoor was het bot wat poreuzer geworden. Nu zit er een nieuw plaatje in, met andere schroefjes.”

De ontgoocheling was heel groot voor Jolien. “Een hele zomer had ik hard getraind. Ik had er nog meer voor gedaan dan anders. Plots was al die energie voor niets. Dan moet je snel die knop omdraaien. Om zo weinig mogelijk conditie te verliezen heb ik heel veel op de rollen getraind, dat is het enige wat je op zo’n moment kan doen. Gelukkig zorgde een nieuwe ergometer voor wat afwisseling. Zo kon ik de rit vanop de stage in de Vogezen nog eens opnieuw rijden.”

GEEN DRUK

Jolien staat dit weekend aan de start van de Brico Cross in Meulebeke en de GP Mario De Clercq in Ronse. “Zonder druk”, onderstreept ze. “Zoals ik ook de rest van het jaar zonder druk zal starten. Ik ben heel blij dat ik er zo snel na die breuk opnieuw bij ben en wil mezelf op dit moment nog geen doelen stellen. Ik wil terug plezier hebben op de fiets. Het voorbije jaar heb ik gemerkt dat het snel voorbij kan zijn. Zo sukkelde ik eind vorig seizoen ook al met een knieblessure. Hopelijk komen die prestaties dan vanzelf. Conditioneel heb ik wat schade geleden, maar het talent is nog niet weg.”

Dat Jolien haar comeback viert in eigen streek, is voor de West-Vlaamse een extra motivatie. “Meulebeke ligt op amper 25 kilometer en op training passeer ik vaak in Ronse. De voorbije dagen heb ik van veel mensen al berichtjes gekregen dat ze blij zullen zijn dat ik terug aan de start sta. Ze zeggen dat ze nu opnieuw een reden hebben om naar de cross te gaan. Dat is toch een mooie motivatie.”

Bron/photo : Pauwels Sausen – Vastgoed Service Cycling Team PB

Publicatie : Nancy Aerts