Mathieu van der Poel gaat voor DVV verzekeringen Trofee in Ronse

Mathieu van der Poel gaat voor DVV verzekeringen Trofee in Ronse

 

De Grote Prijs Mario De Clercq opent zondag het nieuwe seizoen van de DVV Verzekeringen Trofee. Na zijn fenomenale seizoensstart hoopt Nederlands kampioen Mathieu Van der Poel mee te dingen voor de eindzege en de nieuwe trofee in de wacht te slepen.

Het parcours op en rond de Hotondberg zorgde de voorbije seizoenen al voor veel spektakel in de traditionele opener van de DVV Verzekeringen Trofee en hoeft dus geen aanpassing. “Op het golvende parcours met de typische bulten hebben we al vaak mooie duels gezien”, vertelt Erwin Vervecken van Golazo. “Vorig jaar moest Mathieu Van der Poel na een wedstrijd met wisselende kansen pas afhaken na materiaalpech. Twee jaar geleden kregen we zelfs een spannende cross met vier renners. Hopelijk dient er zich zondag een nieuwe strijd tussen Wout Van Aert en Van der Poel aan.”

Wereldkampioen Van Aert was de voorbije twee jaar de laureaat in Ronse, maar zal richting een Oost-Vlaamse hattrick een taaie klant hebben aan Van der Poel. De Nederlandse kampioen heeft dit jaar al vijf overwinningen achter zijn naam en maakt dit seizoen van de DVV Verzekeringen Trofee één van zijn doelen.  “Ik zal dit jaar alle wedstrijden rijden”, verklapte Van der Poel. “Ik heb in deze Trofee zelden een goed eindklassement gereden, misschien kan ik daar dit jaar verandering in brengen. Ik ben wel fan van het concept met een tijdsklassement. Op een goede dag kan je iets goedmaken. Heb je een mindere dag, dan kan je veel tijd verliezen.”

CANT: ‘SCHADE BEPERKEN’

Bij de dames is Sanne Cant titelverdedigster. De wereldkampioene haalde het vorig jaar met ruim voorsprong op Thalita De Jong en Ellen van Loy, maar is op haar hoede voor de start in Ronse. “Het parcours ligt me minder, net zoals dat van Oudenaarde. De eerste wedstrijden zal ik dus vooral de schade moeten beperken. Al hoop ik op de Koppenberg toch eens een goede beurt te maken.”

Katherine Compton, met haar 40 lentes het ouderdomsdeken in de vrouwencross, staat zondag ook aan de start in Ronse. “Misschien is dit wel een parcours waarop ze iets kan tonen”, voorspelt Vervecken. De Amerikaanse, in het verleden al goed voor 24 wereldbekerzeges, zal dit seizoen alle wedstrijden in de DVV Verzekering Trofee voor haar rekening nemen.

DAMES TELLEN MEE IN TEAM TROFEE

De DVV Verzekeringen Team Trofee wordt dit jaar in een nieuw jasje gestoken. Vorig seizoen sleepten Corné Van Kessel, Toon Aerts en Tom Meeusen de prijs nog binnen voor Telenet Fidea Lions, dit jaar zullen de mannelijke crossers ook op de steun van hun vrouwelijke collega’s moeten rekenen. Het klassement wordt opgemaakt op basis van de tijden van de twee beste heren bij de elite en de beste dame. Op deze manier wil de DVV Verzekeringen Trofee de groeiende aandacht voor de vrouwencross nog een extra duwtje in de rug geven.

NIEUWE TROFEE

Voor de eindwinnaar van de DVV Verzekeringen Trofee wacht naast veel eer en een opgesmukt palmares ook een nieuwe trofee. Kunstenaar Fernand Vanderplancke uit Oostduinkerke creëerde al trofeeën voor de Ronde van Vlaanderen en het WK veldrijden in Koksijde en kruipt nu achter zijn werktafel om een ‘Duivel op een fiets’ in elkaar te knutselen. Voor Mathieu Van der Poel is het alvast een extra motivatie om de leemte in zijn palmares op te vullen. “Is er een nieuwe trofee door een gerenommeerde kunstenaar in de maak? Hij is mooi, ook al heb ik hem nog niet gezien”, grapte de Nederlander woensdag nog op de presentatie.

Programma

10u00    Nieuwelingen
11u00    Junioren
12u00    Beloften
13u45    Dames Elite
15u00    Heren Elite

Meer info?

Bezoek de website: http://www.sport.be/trofeeveldrijden/2017/nl/ronse/