Jonas De Backer en Joyce Vanderbeken winnen in Pepingen

Jonas De Backer en Joyce Vanderbeken winnen in Pepingen

Jonas De Backer heeft de eerste wedstrijd voor de Flanderscup in Pepingen gewonnen. De Vilvoordenaar versloeg thuisrijder Joris Massaer.  Bij de vrouwen ging de zege naar Joyce Vanderbeken, die het haalde van Kristien Nelen en Petra Mermans.

De Backer en Massaer beheersten de hele wedstrijd bij de elite. Jimmy Tielens, vorig jaar nog winnaar, probeerde nog de kloof te dichten op het leidende duo. Maar dat lukte hem niet.  Massaer en De Backer bleven lang samen, maar het was de Backer die uiteindelijk de snelste bleek.

Bij de junioren stond er opnieuw geen maat op Kevin Panhuyzen. De Fransman Florian Trigo reden samen met Panhuyzen, Jorgen Scheerens en Mathias Cloostermans aan de leiding tot de voorlaatste ronde. Toen waagde Panhuyzen samen Scheerens hun kans. Panhuyzen klopte finaal Scheerens die voor Cloostermans, Trigo en Nicolas Scheire eindigde.

Bij de nieuwelingen kwam het tot een tweestrijd tussen Milan Vader en Kenneth Coomans. Ze reden de hele wedstrijd samen. In de laatste ronde kon Vader een kleine voorsprong nemen op de Vlaamse kampioen en won. Wout Alleman werd derde.

Bij de dames liet Joyce Vanderbeken er geen twijfel over bestaan dat ze de beste was. Na enkele weken rust na het veldritseizoen, knoopte ze meteen aan met een zege. Kristien Nelen werd tweede voor Petra Mermans.

Gerrit Delfosse was dan weer de beste bij de masters 1. Hij versloeg Mark Donné voor Gody Jacobs en Peter Douha. Geoffry Maes was oppermachtig bij de masters 2.  Hij reed bijna de hele wedstrijd solo en won voor Kurt Tempst en Ronny Geerts.