Kristien Nelen werd tweede in Pepingen

Kristien Nelen werd tweede in Pepingen

Alhoewel Kristien Nelen er in Pepingen er een rustige training van wilde maken, werd ze toch tweede. Ze had de dag voordien nog deelgenomen aan de Cyclosportieve ‘Omloop van Vlaanderen’ over 105 km en had zo haar twijfels over de wedstrijd.

‘Dit weekend was bedoeld als extra training, de Flanders Cup is voor mij niet belangrijk. Zaterdag namen Rob en ik deel aan de cyclo “Omloop van Vlaanderen” in Gent, een versie van “de Ronde” ,dit eigenlijk bij gebrek aan een wegwedstrijd voor dames. We gingen voor de 75km maar het eerste uur zaten we in een tof groepje dat koerste waardoor we hen gewoon volgden toen we aan de splitsing kwamen en dus mee waren voor de 105km! Aan de bevoorrading viel de groep uiteen, we zijn dan op eigen tempo verder gereden waarbij ik op de klimmen bijna voluit ging. Naar het einde was het vet van de soep met eindeloze kasseistroken en tegenwind en had ik er al spijt van toch de 105km gekozen te hebben. Ik was blij dat ik na 3,5u binnen was!
Van Gent ging het dan al naar Pepingen om de kids van de MTBschool aan te moedigen. Ondertussen met het gevoel worstelend dat het morgen nooit iets kon worden na zo’n helse rit.
Zondag dan…er werd naar mijn verbazing vrij rustig gestart, alleen Joyce legde de pees erop. Wat verder stond ze echter geparkeerd tegen een paaltje in een bocht en alzo passeerde ik als eerste na de korte startronde. Ik wist dat ik nu niks moest forceren gewoon omdat ik eerste lag, dat zou ik nooit volhouden. Verderop kwam ze mij dan ook niet onverwacht terug voorbijgeknald, ik hou gewoon mijn tempoke.
Ook Petra en Nele komen me nog voorbij en ik nam al vrede met een vierde plaats. Dit was echter buiten die fameuze “drop” gerekend. Ik wist dat niemand anders eraf zou durven springen en dat ik er dus een groot voordeel uit kon halen omdat de alternatieve omweg vrij lang was. Nele en Petra reden helemaal niet ver van me weg, ik kreeg weer hoop!
Een ronde later land ik na de drop zowaar bijna naast Nele die de omweg had gereden en ik ga haar alzo voorbij.  ik neem de volgende afdaling en plots zit ik al bij Petra in’t wiel! Ik ga voorbij en even later, op een zeer steil klimmetje hoor ik haar vallen.
De rest van de wedstrijd is het voor mij die tweede plek vasthouden door op de lange rechte stukken wat te recupereren en op de klimmetjes en afdalingen in de weide volle bak te gaan. Mede dankzij die drop lukt dit en zo eindig ik nog verrassend 2e ondanks mijn zadelpen die wat was losgekomen!

Ik was supertevreden want dit had ik écht niet verwacht na gisteren. Ik ben blij dat ik eindelijk terug op de goede weg ben.Graag wil ik de mensen van het NoDrugs Team nog bedanken voor hun hulp,’ vertelde Kristien