Jonas Wellens in het spoor van papa Patrik

Jonas Wellens in het spoor van papa Patrik

Jonas Wellens werd tweede in Antwerpen. De zoon van gewezen master Patrik Wellens en van Sabrina Camps doet het goed als aspirant in het mountainbiken.  We deden een kort interview met hem.

Is deze tweede plaats een overwinning waard?

Inderdaad, deze tweede plaats is een overwinning voor me waard. Ik had de laatste koersen wat tegenslag door kettingproblemen en valpartijen; dus ik wist niet goed hoe mijn conditie was.

Wil je dit jaar eens winnen?

Ja ik hoop dit jaar toch 1 keer te kunnen winnen . Maar buiten Paal , St Vith en Geraardsbergen zijn het voor mij nieuwe parcours omdat ik vorige jaar enkel  de Kids Challenge gereden heb. Dus ik kan niet zeggen waar ik eventueel wil pieken 😉

Wat denk je in Paal te kunnen doen? Ligt het parcours je?

Tja Paal , hard veranderd ten opzichte van vorig jaar ! Ik weet het eigenlijk nog niet wat het gaat worden in Paal . Ik hoop natuurlijk op podium . Paal is zo dicht bij huis hé ! Dus ik hoop op veel supporters !

Vorig jaar had ik een beetje een off-day in Paal ook door de modder . Want dat ligt me niet zo tot vorig zondag …. toen ging het me wel goed af . Alles hangt af van de weersomstandigheden. En ik heb dan juist examens gehad wat de rest van mijn concurrenten niet hebben , ik zit nl in het 1ste middelbaar .

Wat wil je bereiken in het mountainbiken?

Tuurlijk wil ik zoveel mogelijk bereiken in het mountainbiken en de Belgische titel zoals papa zou héél mooi zijn ! Maar school komt nog altijd op de eerste plaats ! Ik zou graag mijn idool Roel Paulissen een wereldkampioenen-trui geven zoals ik één van hem gekregen heb !!!

Wil je nog beter worden dan je papa?

Tja beter worden als papa ….. TUURLIJK !!! Maar ja, ik ben dan ook vroeger gestart met koersen hé ! Dus we zullen wel zien . Vlaams kampioen zou ik ook willen worden ! Een jaar met een kampioenentrui rijden moet zalig zijn !! Ik heb een goede trainer hé . Dus papa kan me nog veel leren !!