Julie Bresset is wereldkampioene beloften dames

Julie Bresset is wereldkampioene beloften dames

ava

Julie Bresset is wereldkampioene geworden bij de dames beloften. De Française die de hele wereldbeker bij de vrouwen elite domineerde, was ook vandaag outstanding. Ze klopte Annie Last en haar landgenote Pauline Ferrand-Prevot. Anne Terpstra werd vijfde. De Belgische meisjes reden niet mee.

De Française deed wat van haar verwacht werd en reed de tegenstand op een hoopje. Alleen de Britse Annie Last bleef het langst in haar spoor. Haar landgenote Pauline Ferrand-Prevot had haar al eerder neergelegd met de suprematie van haar landgenote.

In de schaduw voor de strijd van het podium speelde zich een ander mooi verhaal af. De Duitse Helen Grobert, de Nederlandse Anne Terpstra en ook de Oekraînse  Belomoyna en de  Zwitsere Meier kwamen nog in aanmerking voor de vierde plaats. Even leek Terpstra daar aanspraak op te maken, maar het was Helen Grobert die deze eer opstreek.  Intussen was Julie Bresset al met anderhalve minuut voorsprong over de meet gebold voor Annie Last en Pauline Ferrand-Prévot.

We konden van de dames nog enkele reacties ontlokken.  Julie Bresset is heel opgetogen met haar wereldtitel. ‘ Na een moeilijke periode van blessures kon ik terug recht krabbelen en in  de voorbije wereldbekers bewees ik alles. Vandaag had ik enorm veel energie en ik wist dat ik de verwachtingen moest inlossen. Toen alles goed ging, kon ik relax naar de finish rijden. Ik ben ook blij met de vele Franse supporters, van wie ik van sommigen het niet verwachtte, dat ze naar hier zijn gekomen voor mij. Dat is heel bijzonder,’vertelde de kersverse wereldkampioene.

Ook Annie Last was tevreden met haar zilveren plak. ‘Ik ben erg vermoeid, maar heel blij. Ik heb alles gegeven om de kloof met Bresset te dichten, maar ze was werkelijk te sterk. Ik ben daarom tevreden met mijn resultaat. Deze zilveren plak is belangrijk om deze sport in ons land verder te promoten,’besloot de Britse.

Pauline Ferrand-Prevot drong op een bepaald moment niet meer aan. ‘Ik was gefocust op die derde plaats. Meer zat er vandaag niet in. Bresset was eenmaal de sterkste. Ik reed een goede koers. Zonder valpartijen of andere ongemakken. Dus mag ik tevreden zijn, ‘zei de Française.

Helen Grobert werd vierde en glunderde na afloop.’ Op het EK was ik ook vierde. Ik besloot dan voor hetzelfde doel te gaan. Ik heb mijn eigen tempo gereden. In de wereldbeker vorig jaar hier, was ik ook goed. Maar er kan er zo veel gebeuren. Soms ben je vooraan, soms achteraan. Nu sta ik vooraan en ben daar blij mee.’

Anne Terpstra zette met haar vijfde plaats een knalprestatie neer. ‘In de Team relay deden we ook goed en nu ook weer. Dit is zeker mijn beste WK. Ik wist wel dat dit rondje me lag. Toen het vannacht ging regenen, wist ik dat mijn uitslag beter werd. Ik hoopte op een top tien of top 15, maar dit is gewoon super. We reden een hele poos met vier dames samen en wie het langst op de fiets bleef zitten, ging verder. We maakten allemaal foutjes. Het is moeilijk om je te concentreren als je moe bent,’besluit een gelukkige Terpstra.

Erik Braeken en Christel Dislaire vanuit Champery

Uitslag
1. Julie BRESSET (Fra)
2. Annie LAST (Gbr)
3. Pauline FERRAND PREVOT (Fra)
4. Helen GROBERT (Dui)
5. Anne TERPSTRA (Ned)
6. Yana BELOMOYNA (Oek)
7. Vivienne MEIER (Zwi)
8. Lisa MITTERBAUER (Oos)
9. Fanny BOURDON (Fra)
10. Lorraine TRUONG (Zwi)