Julie Bresset verlengt wereldtitel

Julie Bresset verlengt wereldtitel

ava

Julie Bresset heeft haar wereldtitel bij de dames elite verlengd. De Olympische kampioene kwam halfkoers samen met de Poolse Wloszcsowska voorop en beiden bleven samen tot de finish. De Zwitserse veterane Esther Süss pakte verrassend brons. Githa Michiels, vertrokken met een verstuikte pols, reed knap naar een 32 ste plaats.

Van bij de start zat er een groepje voorop met Leumann, Lechner, Engen, Zakelj , Bresset en Wloszcsowska. Irena Kalentieva kon in de tweede ronde bij de koplopers aansluiten.  Op twintig seconden volgde Süss, daarna Pendrel, Klemencic en Davison. Githa Michiels reed in 33 ste positie.

Op het einde van de tweede ronde en na een halfuur wedstrijd kwam Eva Lechner ten valen viel zo weg uit de kopgroep.  Maar ze zette meteen de jacht in op de leiders.  Bresset, Wloszcsowska, Zakelj Kalentieva ,Süss en Engen sloegen een klein kloofje.  Nash, en Stirnemann volgden wat verderop. Dahle zat in negende positie voor Davison.

Halfkoers pakten Zakelj, Bresset en Wloszcsowska enkele meters op Esther Suss en Irina Kalentieva.

Tanja Zakelj viel in de afdaling en zakte terug tot de zevende plaats. Zo kwam het duo Wloszcsowska – Bresset aan de leiding. Esther Suss volgde met Irina Kalentieva in respectievelijk derde en vierde positie. Engen  volgde als vijfde, Zakelj als zesde, dan Dahle en Stirnemann. Githa Michiels behield haar positie op de 32 ste plaats.

In de voorlaatste ronde waren de posities vooraan nog altijd onveranderd. Kalentieva zat op iets meer dan twintig seconden, met Süss in haar wiel. Dan Zakelj, Engen op een minuut, Dahle (op 1:45), Stirnemann, Davison en Leumann maakten de top tien vol. Eva Lechner vocht fel terug en zat al in elfde positie.

Ook bij het ingaan van de laatste ronde was de top tien nog volledig dezelfde. Alleen hadden Kalentieva, door een val wat achterop, en Süss van plaats gewisseld. Het was wachten op een aanval van het leidende duo. Intussen zat Lechner al in de top tien. Githa Michiels bleef intussen mooi haar 32ste plaats behouden.

In de laatste afdaling, de Three House, nam Bresset al een beetje voorsprong en met het zicht op de streep trok de Olympische kampioene helemaal de gas open. Ze won met vijf seconden voorsprong op de Poolse Maja Wloszcsowska. Het brons was voor de Zwitserse Esther Süss. De rest van de top tien bleef ongewijzigd.

Uiteraard was de Olympische-en wereldkampioene enorm blij met haar tweede wereldtitel. ‘Ik voelde me bijzonder goed vandaag. Ik ben erg blij omdat het een moeilijk seizoen was voor mij. Met Maja vocht ik een mooi duel uit.Ik hou enorm van deze omloop en had enorm veel plezier. In de laatste klim heb ik alles gegeven en er volgde een erg snelle afdaling tot de finish,’zei Julie Bresset.

Uitslag:

  1. Julie BRESSET (Fra) in 1:42:45
  2. Maja WLOSZCSOWSKA(Pol) +0:05
  3. Esther SUSS((Zwi) +1:06
  4. Irena KALENTIEVA(Rus) +1:29
  5. Tanja ZAKELJ (Slo) +2:03
  6. Aleksandra ENGEN(Zwe) +2:57
  7. Katrinn STIRNEMANN(Zwi) +3:05
  8. Gunn-Rita DAHLE(Nor) +3:23
  9. Lea Davison(USA) +3:41
  10. Eva LECHNER(Ita) +3:58

32. Githa MICHIELS(BEL) +13:03