Nino Schurter voor tweede opeenvolgende keer wereldkampioen

Nino Schurter voor tweede opeenvolgende keer wereldkampioen

ava

Ook Nino Schurter breidde een vervolg aan zijn wereldtitel, zijn derde wereldtitel in zijn carrière.Hij reed van start tot finish alleen aan de leiding. Alleen José Antonio Hermida en Manuel Fumic boden enig weerwerk. Dat werd beloond met zilver voor Fumic en brons voor Hermida.Kevin Van Hoovels werd 28 ste.

Titelverdediger Nino Schurter liet niets aan het toeval over en nam meteen de leiding.Fabian Giger, Emil Lindgren, Manuel Fumic, Marco Aurelio Fontana, de Braziliaan  Henrique Avanchini en Julien Absalon waren de eerste achtervolgers. Marek Konwa,  José Antonio Hermida en Ondrej Cink maakten voorlopig de top 10 rond.

Kevin Van Hoovels startte goed en kwam na een ronde als 26ste door.

In de tweede ronde probeerde José A. Hermida de kloof op Schurter te dichten. Na twee ronden en een half uur wedstrijd had Schurter met zeven seconden voorsprong opHermida en tien op Fabian Giger. Manuel Fumic volgde op 16 seconden samen met de Fransman Maxime Marotte. Andrej Cink was zesde voor Julien Absalon. Emile Lindgren, Florian Vogel en Moritz Milatz vervolledigden de top tien.  Olympisch kampioen Jaroslav Kulhavy was elfde.

Halfkoers leidde Schurter nog steeds met een jagende Hermida achter hem. Giger hing nog altijd derde voor Maxime Marotte,  Fabian Giger, Cink, Absalon, Vogel, Milatz en Kulhavy in de top tien.

Na een uur race bleven de  eerste vijf posities vooraan ongewijzigd. Absalon was zesde, dan Cink, Kulhavy, Tempier en Giger in de top tien. Kevin Van Hoovels hing in 29 ste positie.

In de voorlaatste ronde moest Hermida zijn opponent voor het zilver, Manuel Fumic, laten rijden.

We gingen de laatste ronde in met Schurter als leider en met 23 seconden voorsprong op Manuel Fumic, 28 sec op Hermida en 49 seconden op Marotte.  Kulhavy was opgerukt naar de vijfde plaats op anderhalve minuut van Schurter. Milatz volgde samen met Absalon als zesde en zevende. Daarna kregen we Cink, Tempier en Giger in de top tien.

Schurter werd niet meer bedreigd en stormde op zijn tweede opeenvolgende wereldtitelaf.  Een knappe demonstratie van de Zwitser, die al het hele seizoen domineert en momenteel ook leider is in de wereldbeker.  Goud dus voor Schurter, Fumic pakte het zilver en Hermida het brons.

De andere posities bleven ongewijzigd voor de top tien.

Nino Schurter was opgetogen over het parcours. ‘De track ligt me wel heel speciaal.  Het is een geweldige technische omloop.  Van bij de start wilde ik al aanvallen en dat plan is gelukt. Het is zeer de snelste omloop met heel veel technische stukken en vooral de Rock Garden is iets wat me goed ligt. ‘

 Top tien:

 1. Nino Schurter(Zwi) in 1:40:17
 2. Manuel Fumic (Dui) +0:07
 3. José Antonio Hermida(Spa) +0:21
 4. Maxime Marotte(Fra) +0:53
 5. Jaroslav Kulhavy(Tsj)+1:17
 6. Julien Absalon(Fra) +1:31
 7. Moritz Milatz(Dui)+1:45
 8. Ondrej Cink(Tsj)+2:04
 9. Stephane Tempier(Fra)2:19
 10. Fabian Giger(Zwi)+2:30
 11. Jan Skarnitzl (TSJ)2:50
 12.  Marco Aurelio Fontana (Ita) 3:06
 13. Alexander Gehbauer (OOSTR) 3:08
 14. Emil Lindgren (ZWE)3:11
  15.Kohei Yamamoto (Jap) 3:14
  16 Marek Konwa (Pol) 3:36
  17 Florian Vogel (ZWI) 3:43
  18 Miguel Martinez (Fra)3:50
  19 Martin Loo (Est)4:00
  20 Martin Fanger (ZWI)4:10

28. Kevin Van Hoovels + 5:47