Julien Absalon outstanding in Albstadt

Julien Absalon outstanding in Albstadt

ava

Julien Absalon heeft met veel machtsvertoon de wereldbekerwedstrijd in Albstadt gewonnen. De tweevoudige Olympische kampioen was sterker dan wereldkampioen Nino Schurter en de Fransman Stéphane Tempier. Beste Belg was Sven Nys met een vijftiende plaats.  Het was de 29ste wereldbekerzege voor Absalon, die hiermee zijn leidersplaats in de wereldbekerstand verstevigt.

Julien Absalon demonstreerde als vanouds op een parcours dat hem uitermate lag.  Eerst zat Absalon nog in kopgroepje van vijf met zijn landgenoten Stéphane Tempier en Maxime Marotte en de Zwitsers Nino Schurter en FabianGiger. Maar Absalon nam al snel de maat van zijn concurrenten en sloeg een beslissende kloof om zo naar de zege te rijden.

Absalon gaf een mooie reactie na afloop: ‘Ik hou van deze omloop, het past perfect bij mij. Ik was erg gemotiveerd om naar Albstadt te komen. Het is voor mij hier gemakkelijker dan bijvoorbeeld in Nove Mesto. Natuurlijk het is fantastisch dat ik al drie wereldbekerraces won deze lente.Het was iets speciaal om zo mijn 29ste zege te boeken. Dat maakte de beslissing gemakkelijker om mijn carrière verder te zetten. Nu wil ik in een goede conditie blijven voor het EK volgende week en daarna neem ik wat rust,’vertelde Absalon.

Vandaag reed Julien met de grootste klasse. De tweede plaats was het hoogst haalbare. Natuurlijk had ik langer bij hem kunnen blijven, maar in dat geval had ik mezelf opgeblazen,’ zei Schurter na afloop.

Sven Nys deed het prima met een vijftiende plaats. Ruben Scheire(30 ste) en Jonas De Backer(32ste) waren wat minder dan in Nove Mesto, maar zetten toch een goed resultaat neer.

Top 10

1. Julien Absalon (Fra) in1:29:24

2. Nino Schurter (Zwi) +1:19

3. Stéphane Tempier (Fra)+1:24

4. Fabian Giger (Zwi) +1:40

5. Moritz Milatz (Dui) +2:02

6. Daniel McConnell (Aus) +2:21

7. Manuel Fumic (Dui) +2:25

8. Marco Aurelio Fontana (Ita) +3:10

9. Maxime Marotte (Fra) +3:17

10. Lukas Flückiger (Zwi) + 3:29

15. Sven Nys

30. Ruben Scheire

32. Jonas De Backer

35. Kevin Van Hoovels

48. Sebastien Carabin

49. Tom Meeusen.

56. Robby De Bock

100. Sven Vanthourenhout