Kalender wereldbeker Trial 2024

Kalender wereldbeker Trial 2024

De UCI publiceerde vandaag de kalender voor de Trials World Cup en kondigt de datum en locatie aan van de Trials World Jeugd Spelen

Verdeeld over vijf maanden gaat de Trials World Cup van start van 5 tot 7 juli in Myrkdalen, in het zuidwesten van Noorwegen. Dit is de eerste keer dat het Scandinavische resort op de UCI Wereldbeker Trials kalender staat.
De serie gaat iets meer dan een maand later verder, van 9 tot 11 augustus in Wadowice (Polen), een stad op ongeveer vijftig kilometer van Krakau. Wadowice is bekend in de trials wereld omdat het twee keer gastheer is geweest van de Trials Wereld Jeugd Spelen, in 2019 en 2022.
Het tweede deel van de Trials World Cup 2024 vindt plaats in Frankrijk, eerst in Cordon (13-15 september), in het departement Haute-Savoie, voor een laatste ronde in Mouilleron-le-Captif, in het departement Vendée (22-24 november). De twee steden hebben elk een ronde van de Franse Beker voor trials op de Internationale kalender van de UCI georganiseerd, Cordon in 2022 en Mouilleron-le-Captif in 2021.

Wereldbeker Trials kalender:

Ronde 1: Myrkdalen (Noorwegen), 5-7 juli
Ronde 2: Wadowice (Polen), 9-11 augustus
Ronde 3: Cordon (Frankrijk), 13-15 september
Ronde 4: Mouilleron-le-Captif – Vendée (Frankrijk), 22-24 november
De Trials World Jeugd Spelen vinden plaats van 2 tot 4 augustus in Sternenfels, Duitsland. De stad in Baden-Württemberg is een nieuwkomer in de wereld van de trials.

Het evenement werd opgericht in 2000, hetzelfde jaar als de UCI Trials World Cup en is de grootste internationale wedstrijd voor jongens en meisjes onder de zestien jaar.

Foto: Luc Wilms