Stef Janse pakt zijn tweede overwinning van het seizoen in Boortmeerbeek – Hever

Stef Janse pakt zijn tweede overwinning van het seizoen in Boortmeerbeek – Hever

Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag hebben de hemelsluizen volledig open gestaan en ook de dag zelf was het de regen die met bakken uit de hemel viel. Terwijl bij de jeugdcategorie Lien Schampaert en Lander Artoos het mooie weer maakten voor eigen volk konden bij de elites zonder contract en de beloften genieten van een toffe strijd met Stef Janse in de hoofdrol.

Bij de junioren kregen we een mooie wedstrijd te zien van Lien Schampaert. Die zag het zitten al van voor de start en wou en zou op het podium staan. Ze hield woord bij stuk en nam de winst mee naar huis.

Bij de junioren jongens was het Lander Artoos die de wedstrijd naar zijn hand zette. Hij reed een zeer sterke wedstrijd en trok het laken naar zich toe.

Giel Lejeune is al weken aan een stuk sterk aan het rijden. De jonge man uit Rotselaar pakte in Boortmeerbeek – Herver zijn achtste overwinning van het seizoen en zag hoe de tegenstand geen weerwerk kon bieden.

Bij de elites zonder contract en de beloften kregen we een sterke strijd tussen Toon Sluydts, Robbe Marchand en Stef Janse. Ze probeerden om de beurt een versnelling te plaatsen maar het duurde tot de voorlaatste ronde toen Stef Janse de beslissende demarrage uit zijn benen haalde en solo naar de overwinning reed.

Ook bij de masters en elites 3 waren het mooie wedstrijden. Guido Verhaegen kon zijn allereerste overwinning van het seizoen binnen halen. Hij was na finish enorm blij om nog eens op het hoogste schavotje te kunnen staan. Bij de elites 3 ging het lang op tussen Jens Gys, Björn Houben, Kilian Degroot en Jo Pirotte die na enige rustperiode nog een paar wedstrijden in het veld komt meerijden???

Björn Houben zat goed in de wedstrijd maar kwam ongeluk neer in de modder tijdens de derde ronde waardoor hij zijn knie bezeerde en moest lossen uit de kopgroep. Jammer voor de man uit Paal – Beringen want hij is sterk bezig. Voorin trok Jens Gys door en kwam solo naar de overwinning toe. Jo Pirotte kon in de laatste ronde nog wegrijden van Kilian Degroot waardoor het podium gekend was.

Volgende week mogen de heren uit de masters en elites 3 reeks zich gaan tonen op de Belgische Kampioenschap in Maldegem. Mogen de beste winnen.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts