Karl Markt en Gunn-Rita Dahle Flesjaa winnen Cyprus Sunshine Cup in Amathous

Karl Markt en Gunn-Rita Dahle Flesjaa winnen Cyprus Sunshine Cup in Amathous

Gunn-Rita Dahle Flesjaa heeft op dominante wijze het tweede deel  van de Cyprus Sunshine Cup gewonnen, in Amathous. Ze haalde het voor Githa Michiels en Malene Degn. Bij de mannen was Karl Markt de beste. De Duitser versloeg Jan Skarnitzl en Gregor Raggl.

Amathous is de perfecte Cypriotische locatie: een oud archeologisch dorpje naast de Middellandse zee.
Onder een sterke Cypriotische zon, vertrokken de elite vrouwen voor een startronde en vier ronden voor een steile en technisch parcours.
Gunn-Rita Dahle Flesjaa was zonder de twijfel de sterkste van de dag. Ze nam de leiding na de start loop en bouwde dadelijke een voorsprong van 45 seconden uit. De veelvoudige wereldkampioene was nochtans onzeker omdat ze enkele dagen ziek was geweest. ‘In bed liggen is een goed recept. Soms train ik teveel. Ik train graag en ik hou niet van rusten. Ik vloog niet vandaag, maar ik was altijd sterk. Ik herstelde goed na de afdalingen en het ging goed,’ aldus Gunn-Rita.

In de achtervolging reed de Belgische kampioene Githa Michiels. Na haar vijfde plaats in de Afxentia Stage Race, werkt ze naar een goede vorm toe. ‘Ik voelde me echt goed en sterk vandaag. Ik voel dat ik een grotere motor heb, dat is zeker goed voor later in het seizoen,’zei Githa na afloop.

Na Githa eindigde de jonge Deense Malene Degn. Ze was uitermate gelukkig met haar prestatie en conditie. Gunn-Rita Dahle Flesjaa haalde het met 35 seconden voorsprong op Michiels en Degn was derde met 2 minuten achterstand.

Yana Belomoina startte ook vandaag niet.  Ze wou koersen maar haar lichaam was er nog niet klaar voor.

 

Karl Markt wint bij de mannen

Na de startloop was er een lang lint van renners. Markt nam meteen de leiding en het waren enkel Raggl en Skarnitzl die hem konden volgen. Zonder tegenslag reed dit trio voor het podium. Markt hield het hoge tempo aan en in de derde ronde moesten Raggl en Skarnitzl afhaken. Zo lag de weg voor de zege breed open voor Markt.
Na een startronde en vijf ronden racen pakte Markt de zege met een minuut voorsprong op Skarnitzl en Raggl, die acht seconden later derde werd.

Met 70 punten van de Afxentia en 100 punten voor deze zege, werd Markt de eindwinnaar voor de Cyprus Sunshine cup, zoals hij die al eerder won in 2011. De tweede plaats in het eindklassement was voor zijn teammaat Gregor Raggl. De Zweed Michael Olsson werd derde.

Bron: PM

Foto’s: Armin Küstenbrück