Kasterlee : Moedige veldrijder 30 september 2018

Kasterlee : Moedige veldrijder 30 september 2018

Met maar liefst 367 deelnemers over de verschillende reeksen mochten de organisatoren de wedstrijden betwisten. De zon was van de partij en de renners kregen een mooie omloop op, rond en door de manage in Kasterlee.

De eerste reeksen van de dag waren deze van de masters B en C. Zoals elke week opnieuw stak Arne Daelmans er met kop en schouders bovenuit bij de Masters B. Op korte afstand van hem kwam Jef Paeshuyse als tweede over de finish en de derde plaats was weg gelegd voor Kris Smits. De Masters C vertrekken een minuut na de Masters B en ook hier kregen we een mooie strijd tussen Erik Teck, Dirk Mertens en Guido Verhaegen. Deze drie kemphanen mochten het onder hun uitvechten. Zij waren een maatje te sterk voor hun concurrenten. Dit keer was het Erik Teck die de bloemen mee naar huis mocht nemen. Dirk Mertens kon in de laatste ronde nog een kleine kloof slagen op Guido Verhaegen waardoor hij als tweede op het podium mocht. Derde plaats dus voor Guido Verhaegen.

                     

Bij de amateurs maakten er 37 rijders hun opwachting. Met maar liefst 10 minuten vertraging werd de wedstrijd op gang gebracht. Op de voorste rij vonden we Arno Verberckmoes terug en Björn Houben had mogen plaats nemen op de derde startrij. Het was drummen in de eerste bocht maar iedereen kwam er goed door. De wedstrijd kwam al snel in zijn plooi te liggen. Voorin een groepje met drie rijders die mochten uitmaken wie de beste zou zijn in Kasterlee. Mathias Van de Velde reed telkens vlot de zandheuvel op en daar pakte hij telkens een paar meters op Laudelino Lammens en Auke Theuninck. Maar de mannen lieten niet begaan en het werd spannend tot in de laatste ronde. Daarin toonde Mathias Van de Velde zich de snelste voor Laudelino Lammens en Auke Theuninck. De jongens van Milkauwee Alphamotorhomes Cycling team bevonden zich in het tweede groepje waar ze aan het strijden waren voor de 9e plaats. Voor Arno is er telkens een terugval in de tweede helft van de wedstrijd waardoor hij als 13e binnen kwam op 1.36 van de winnaar. Björn Houben reed een sterke wedstrijd. Maakte een een slipper in de laatste ronde waardoor hij ten val kwam en de aansluiting voor de 9e plaats aan zijn neus zag voorbij gaan. Hij kwam nog als 14e binnen op 1.54 van de winnaar.

      

Bij onze dames kregen we 13 rijdsters aan de start bij de Nieuwelingen en 29 bij onze Internationals. Dat gaf een mooie uitgangspositie voor hun wedstrijd. Bij de nieuwelingen ging de winst naar Mirthe Van Den Brande voor Nette Coppens en Lotte Baele. Bij de Internationals ging de overwinning resoluut naar Kim Van de Steen voor Aniek Van Alphen en Marthe Truyens.  Suzanne Verhoeven nam in Kasterlee deel aan haar eerste cyclocross van haar seizoen. Ze moest achteraan starten en een toverde een sterke inhaalwedstrijd uit haar benen. Ze kon de zevende plaats verzilveren. De voorbije week was Suzanne niet helemaal fit maar toch wou ze aan deze wedstrijd deelnemen om haar concurrenten af te tasten. Na afloop van de wedstrijd kon zij tevreden terugkijken naar haar verloop. Elodie Kuypers behaalde een negende plaats. Ook zij was nog niet helemaal fit. Maar probeerde er toch een mooie wedstrijd van te maken. Haar wedstrijd verliep vlot maar in de zandbak maakte zij een paar keer een foutieve keuze en moest dan lopen waardoor zij plaatsen verloor. Doch na afloop kon zij tevreden terugkijken en met volle moed begint zij aan haar voorbereidingen voor de volgende wedstrijd.  Laure Michels nam geen goede start. Zij moest vanaf rij vier vertrekken en werd al onmiddellijk op achtervolgen aangewezen. In de derde ronde kwam zij met haar heup tegen een boom terecht en hierdoor kwam ze niet meer vlot in haar ritme. Doch vocht ze door en behaalde een 12e plaats. Kiona D’Hondt vertegenwoordigde de club in Kasterlee bij de nieuwelingen dames. Ze kon een matige start uit haar benen halen en naar mate de wedstrijd vorderde zette zij stappen voorwaarts en kon zij wat plaatsen goedmaken. Ze kwam uiteindelijk als 8e binnen op 1.13 van de winnares Mirthe Van Den Brande.

               

Bij de eerste jaars nieuwelingen kregen we 44 deelnemers aan de start. Er werd wat over en weer gelopen bij de opstelling van de start maar uiteindelijk kon iedereen zijn plaatsje bemachtigen en aan zijn wedstrijd beginnen. Voor de overwinning was de omloop een maat voor niks voor Aaron Dockx. De tweede plaats ging naar Iben Rommelaere en de derde plaats was voor Jori Van de Sampel. Milan De Nys was de enige eerste jaars die in Kasterlee aan de start stond. Het was een smalle straat waar de start gegeven werd en je kan het al raden voor Milan was de lottrekking niet in zijn voordeel. Hij moest achterin starten en een sterke inhaalrace uit zijn mouw schudden. Tot overmaat van ramp kwam hij in de eerste ronde nog ten val door iets te vlug zijn bocht te willen insturen. Maar daarna schoof hij vrij stel op in het peloton. De uiteindelijke 21e plaats was zijn eindresultaat.

Bij de tweede jaars Nieuwelingen hadden we 50 deelnemers die hun benen kwamen testen in Kasterlee. Voor Brent Blommen viel de lottrekking deze keer mee. Hij mocht plaats nemen op de eerste rij en kon een goede start nemen. Hij legde het tempo al op vanaf ronde 1 en stelselmatig bouwde hij zijn voorsprong uit op zijn concurrenten. Hij kon de wedstrijd controleren en vlot naar de eerste overwinning van het seizoen rijden. Jente Michels had minder geluk. Hij trok de laatste nummer en kwam als laatste naar de startgrid.  Op het technische parours moest hij alles uit zijn mouw halen om de rijders één voor één in te halen en door te gaan op zoek naar de koploper Brent Blommen. Het inhalen op dit parcours leek geen gemakkelijke zaak maar Jente bleef erin geloven en in de laatste ronde was de achterstand op Brent Blommen nog 5 sec. Hij heeft een zeer mooie inhaalwedstrijd gereden en de eerste teleurstelling was een feit. Doch het duurde niet lang of hij kon met een opgeheven gezicht richting het podium gaan. De prestatie was er zeker eentje om U tegen te zeggen. Senne Willems reed een knappe wedstrijd in Kasterlee. Hij wist zijn krachten goed te verdelen en maakte weinig of geen fouten in de zandbak. Een vijfde plaats was voor hem een zeer mooi resultaat.  Ook Brent Delaere nam een zeer goede start en kon mooi wat plaatsen goed maken. Dan gecontroleerd de wedstrijd afwerken en als tiende over de streep rijden. Top prestatie. Ferre Van Winkel nam de overstap van het BMX gebeuren naar het veld en kwam in Kasterlee voor de eerste maal aan de start. Voor hem was het de sfeer opsnuiven en polsen waar hij staat na een seizoen te hebben deelgenomen aan BMX wedstrijden.

              

Bij de junioren waren alle ogen gericht op Thibaut Nys. Hij kwam zijn 68 concurrenten meten voor de volgende A cross. Het was al vrij snel duidelijk dat het een strijd ging worden tussen Thibaut Nys en Witse Meeussen. Ieder op zich nam het kopwerk voor zijn rekening maar in de laatste ronde maakte Witse een slipper in de laatste bocht en kon Thibaut Nys gemakkelijk naar zijn overwinning rijden. Yente Peirens werd knap derde. Joachim Van Looveren kon mooi stand houden in de achtervolgende groep. Hij deed knap weerwerk in de zandbak en vocht voor elke meter. Het resulteerde in een vijfde plaats op 0.26 van de leider. Robbe Willems kon een negende plaats verzilveren op 0.47 van de leider Thibaut Nys. Mathis De Roeck die in het midden van het peloton stond om te starten moest een zware inhaalwedstrijd uit zijn hoed toveren. Doch hij schoof ronde per ronde wel wat plaatsen op. Maar halfweg de wedstrijd begon de vermoeidheid toe te slaan. Hij bleef steken op een 25e plaats.

                     

Bij Senne D’Hollander was het al pech voordat de wedstrijd begon. Hij kon vijf minuten voor de wedstrijd niet meer schakelen vooraan. Het was even alle hens aan dek en richting vake bellen om een reservefiets te verkrijgen om daarmee van start te gaan. Met wat stunt-, vlieg- en klauterwerk lukte het nog om de fiets tijdig aan de start te krijgen. Hij moest rond de 50e plaats naar de startgrid komen. Dat was ongeveer op de 8-9e rij. Hij kon al van bij de start mooi opschuiven en reed een zeer sterke wedstrijd. Hij ging zelfs sterk in duel met zijn concurrenten. Kliefde door het zand en je zag dat hij zich aan het amuseren was. Hij werd 29.  Ruben Vanpraet kwam als 45e over de streep na 4.08 van de winnaar. Jary  Claes voelde zich al beter dan vorige week en zijn start vanop de laatse rij ging redelijk vlot in de derde ronde door een verkeerde beweging door af te springen op de berg iets in zijn rug geschoten de pijn verbeten om toch nog te wedstrijd te kunnen uitrijden. Hij werd uiteindelijk 55e op 5.17 van Thibaut Nys

  

 

 

Bij de beloften en elites zonder contract was er wel wat chaos aan de start. De opstelling verliep moeizaam. Eens het fluitsignaal gegeven is, trapte er eentje zijn ketting over waardoor er een massale valpartij ontstond. Dus voor vele renners was het al vanuit de achtergrond terugkeren. Onder meer voor Jochem Peremans was dat het geval. Zijn fiets lag tussen de gevallen rijders. Eens deze bevrijdt was, lag de ketting er nog eens af. Hij verloor dus heel wat tijd. Maar reed nog een sterke wedstrijd. Voorin werd er niet gewacht. Er werd onmiddellijk een kopgroep van vijf renners gevormd met onder meer Jarno Bellens, Toon Van de Bosch en Igmar Uytdewilligen erbij. Het was dus al van bij het begin alle hens aan dek om erbij te blijven. Elk foutje werd onmiddellijk afgestraft maar echt iemand laten wegrijden was er niet bij. Het was wachten tot de laatste ronde om het verschil te maken. In de spurt nam Igmar Uytdewillegen de winst mee naar huis voor Jarno Bellens en Toon Van de Bosch. Andreas Verdonck reed een sterke wedstrijd. Hij kliefde vlot door de zandbak heen maar in de technische keer en draai passages moest hij telkens wat meters prijsgeven. Hij kon als 19e de finish bereiken. Ward De Schepper reed een sterke inhaalwedstrijd. Maar halfweg de wedstrijd kreeg hij af te rekenen met rugpijn waardoor de kracht uit de benen verminderde. Door het aanmoedigen van zijn supporters bleef hij toch nog druk zetten en werd hij 36e op 4.26 van de winnaar. De meeste pech was er voor Kwinten Steur. Hij moest maar liefst drie maal de materiaalpost in om te wisselen van fiets. Dat koste hem zoveel tijd waardoor hij de aansluiting verloor. De supporters bleven hem aanmoedigen en hij kon uiteindelijk zijn cross vervolledigen met een 45e plaats als resultaat. Niet te lang op deze cross blijven hangen Kwinten. Op naar de volgende wedstrijd waar het je hopelijk beter vergaat.

           

 

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts – Robert Goedgezelschap.