Nederland boven tijdens Wereldbeker BMX in Argentinië

Nederland boven tijdens Wereldbeker BMX in Argentinië

Dat de Nederlandse rijders/rijdsters het goed doen in de BMX wereld dat staat al lang hoog aangeschreven. Tijdens het weekeinde van 29-30 september 2018 reisden zij af naar de wereldbeker in Argentinië om daar nog eens te laten zien dat zij bij de wereldtop horen. Laura Smulders pakte de winst op zaterdag bij de dames en was daarmee eindwinnares van de Wereldbeker. Bij de mannen deed Niek Kimmann het na maar dan op zondag.

Laura Smulders wist wat haar te doen stond in Argentinië. Ze moest de wedstrijd kunnen uitrijden in de finale en dan was de kans groot dat de eindwinst voor haar was. Dat deed ze dan ook. Ze pakte een derde plaats in de finale. De winst ging naar Alise Willoughby en de tweede plaats was voor Saya Sakakibara. Saya nam de beste start maar kon haar koppositie niet vasthouden. Alise zette druk en daardoor maakte Saya foutjes en die werden door de Amerikaanse onmiddellijk afgestraft. Laura Smulders bekeek het allemaal vanaf de tweede rij en behaalde een derde plaats. Dat was voldoende om de eindwinst in de wereldbeker op haar naam te schrijven. Voor Laura is het een fantastisch seizoen geweest. Dit jaar werd zijn wereldkampioene voor de derde maal op rij. Ze kon ook alle titels op haar naam schrijven en nu nog winnares van de wereldbeker. Het kan voor haar niet meer stuk.

Photo: Craig Dutton

Ook bij de mannen staat Nederland bovenaan de lijst. Nieck Kimmann had er zin in en ging vol voor de winst in Argentinië. Er stond geen maat op hem en met gemak kon hij de winst op zijn palmares schrijven. Hij Duldde Joris Daudes ten Sylvain André naast zich.

Photo: Craig Dutton

Publicatie : Nancy Aerts
Foto’s : Craig Dutton