Katerina Nash oppermachtig in Las Vegas

Katerina Nash oppermachtig in Las Vegas

ava

Katerina Nash heeft in Las Vegas de eerste grote wedstrijd voor vrouwen van het seizoen gewonnen. De Tsjechische reed zonder veel tegenstand naar de overwinning. Amy Dombroski moest tevreden zijn met de tweede plek voor Kelli Emmett.

Naast de gebruikelijke namen – Katerina Nash, Sue Butler, Georgia Gould en Amy Dombroski – stonden er ook heel wat Europese vrouwen aan de start. Onder hen Frans kampioene Caroline Mani en de Belgische Joyce Vandebeken. Katie Compton was de opmerkelijkste afwezige. De tweevoudige winnares van de wedstrijd start haar seizoen later.

Een vroege aanval van Caroline Mani zorgde voor de verrassing. Ze werd echter al snel weer voorbij gesneld door Sue Butler, Georgia Gould en een gebeten Katerina Nash. Nash en Gould speelden een tactisch ploegenspelletje en zette de concurrentie op hun nummer.

Nash was echter gebrand op de overwinning en liet drie ronden voor het einde ook haar Luna-teammaat achter. Katerina Nash reed zonder enige bedreiging naar de overwinning en bouwde haar voorsprong uit tot 30 seconden.

Voor de overige podiumplaatsen werd het nog een mooie strijd. Terwijl Nash haar klaarmaakte voor het zegegebaar,  demarreerde Amy Dombroski uit de kleine achtervolgende groep. Kelli Emmett reageerde nog, maar kwam te laat en moest tevreden zijn met de derde plek.

Joyce Vandebeken reed naar de negende plaats en was tevreden met haar prestatie: “Ik ben opnieuw zeer tevreden met mijn negende plaats in Las Vegas. Het was een zeer lastige wedstrijd die lang gesloten bleef en waarin ik pas in de laatste ronde ben weggereden van mijn groepje. Nu snel naar het vliegveld, dit keer richting Washington DC waar ik in Baltimore opnieuw op zoek ga naar kostbare UCI punten.”

Brecht Toelen