Lars van der Haar klopt elite in Las Vegas

Lars van der Haar klopt elite in Las Vegas

ava

Lars van der Haar heeft vandaag de avondcross in Las Vegas op zijn naam geschreven. De jonge Nederlandse beloftekampioen gaf de elite het nakijken. Rob Peeters was de beste Belg op een derde plaatst.

Het regende aanvallen in de eerste wedstrijdhelft. Geen enkele droeg ver waardoor de compacte kopgroep -met Bart Wellens en Rob Peeters- samen de laatste twee ronden indraaide. Het was Wellens die de finale opende. De renner van Telenet-Fidea bouwde op korte tijd een voorsprong van zes seconden op.

“Achteraf gezien ging Bart een ronde te vroeg,” vertelde Hans Van Kasteren op de teamwebsite. “Hij maakte nochtans indruk, hij speelde alles of niets, maar in de achtervolging bleef het te snel gaan zodat hij het onmogelijk in zijn eentje kon bolwerken. Hij sloeg nochtans meteen een kloofje maar Driscoll, dan Trebon en tenslotte Aernouts reden het gat dicht nadat Bart even slipte net voor de trappen.”

Met nog één ronde te gaan kon de wedstrijd opnieuw beginnen. Het bleef demarrages regenen. Aernouts, Driscoll, Johnson en Trebon deden een gooi naar de zege, maar het was uiteindelijk Rob Peeters die met nog een halve ronde te gaan een kleine gaatje maakte.

“Het zag er even heel goed uit voor Rob, maar hij had niet in de gaten dat de anderen tegen topsnelheid kwamen opzetten. Gevolg was dat hij op de streep werd gegrepen door een jumpende van der Haar en Heule. Rob werd derde, maar het was met het blote oog moeilijk te zien. Bart bolde als laatste van de kopgroep over de finish en werd zevende. Er had meer ingezeten, maar ik vond het enorm leuk. De organisatie was perfect, de sfeer grandioos. Ik zag een leuke show,” glunderde Hans in de Amerikaanse gokstad.

Uitslag

1. Lars van der Haar
2. Christian Heule
3. Rob Peeters

6. Bart Aernouts
7. Bart Wellens
12. Ben Berden
20. Tim Van Nuffel

Brecht Toelen

Naar: Telenet-Fidea.be