Katharina Nash pakte zege bij de dames in wereldbeker Namen

Katharina Nash pakte zege bij de dames in wereldbeker Namen

Katharina Nash liet haar gezicht zien en wist de wereldbekerwedstrijd in Namen naar haar hand te zetten. Sophie De Boer kreeg in de laatste ronde nog af te rekenen met een lekke band en verloor daardoor haar tweede plaats aan  Eva Lechner.

Een zeer mooie omloop kregen onze dames onder de wielen geschoven. Zeer pittig voor hen,  maar ze lieten zich wel gelden. Opperste concentratie bij de start om dan volop bergop te knallen. Sophie De Boer wist wat haar te doen stond en trok al van bij het begin van de wedstrijd haar registers open. In het midden van het pak kwam Maud Kaptheijns ten val en moest aan een remonte beginnen. Dames als Verdonschot, Verschueren, Brammaier, Cant hadden een mindere start en zouden langzaam in hun wedstrijd komen. Van Loy was goed gestart en probeerde haar wedstrijd naar eigen kunnen in te delen.

Voorin werd er een groepje gevormd met onder meer Nash, Lechner, Van Loy, De Boer. Die gaven bij de dames de betere indrukken bij de hellingen en de afdalingen. Sanne Cant liet al verstaan dat zij enige zekerheid wou inbouwen en geen gekke dingen wou doen. Ook de wereldkampioene zat eerst goed in wedstrijd. Want zij zat in de achtervolgende groep jagend op de koploper. Maar door tweemaal zwaar ten val te komen besloot zij om al huilend de wedstrijd te verlaten. Ze hield haar dij vast, wat zeker geen goed teken bleek te zijn.

Voorin werd de wedstrijd hard gemaakt door de mountainbikers van dienst. Nash en Lechner voerde de forcing en de anderen moesten laten begaan. De Boer bekeek het allemaal een beetje van op afstand maar wist telkens opnieuw het gat te dichten. Met nog twee ronden te rijden hadden we voorin twee leidsters : Nash en de Boer. Lechner volgde op 13 sec. en de rest van de achtervolgers al op 23 sec. De koploopsters waren beiden zeer sterk op de technische stukken dus daar kon het verschil niet gemaakt worden. Ze bleven samen tot de laatste ronde.

Die laatste ronde zou alles gaan bepalen. Nash en de Boer legden de snelheid bij de aanvang van de laatste ronde iets lager om even te recupereren waardoor Lechner de indruk kreeg om te kunnen terugkeren. Het werd een stevig duel tussen de twee leidsters. Schouder aan schouder probeerden ze het elkaar moeilijk te maken. Nash pakte een paar meters maar reed dan lek waardoor de Boer terug kon keren. Het leek er allemaal op dat de Boer de wedstrijd zou kunnen winnen maar ook zij reed nog lek op de laatste meters van deze ronde. Ook voor haar was de vogel toen gaan vliegen. Nash kon op haar tempo naar de winst toerijden. Lechner kon de tweede plaats nog pakken na lekke band van de Boer. De eerste Belgische dame was Ellen Van Loy met haar zesde plaats. Cant kwam nooit voorin voor in de wedstrijd en moest dit keer tevreden zijn met haar dertiende plaats.

Daguitslag :

  1. Nash
  2. Lechner 12 sec
  3. De Boer 21 sec
  4. Arzuffi 28 sec
  5. Majarus 34 sec
  6. Van Loy 52 sec

Foto: Marc Bluys

Publicatie : Nancy Aerts