Joris Nieuwenhuis is de beste bij de beloften in Namen

Joris Nieuwenhuis is de beste bij de beloften in Namen

Joris Nieuwenhuis toonde zich als beste belofte op de wedstrijd in Namen. Hij wist de Europese Kampioen Quinten Hermans en de Belgische Kampioen Thijs Aerts achter zich te houden.

Het was al meteen bij de start duidelijk dat we voorin drie sterke mannen staan hadden. Namelijk Joris Nieuwenhuis, Quinten Hermans en Thijs Aerts trokken de hele meute op sleeptouw op de hellende kant naar de Citadel toe. Bartolini kreeg al onmiddellijk af te rekenen met problemen in de start. Door dit euvre werd ook Cleppe even gehinderd om vol in zijn start mee te gaan. Op de technische stukken verliep het Joris Nieuwenhuis beter dan onze Europese Kampioen Quinten Hermans en Thijs Aerts. Onze Wereldkampioen Eli Iserbyt was minder goed gestart en probeerde te snel plaatsen goed te maken. Hij reed tegen een paaltje aan en kwam ten val. Door dit voorval werden ook Thijs Aerts en Adam Toupalik opgehouden. Voorin ging Joris stevig door. Hij keek naar niemand en fietste stevig door. Hij pakte wel wat meters op een achtervolgende groep waaronder Toupalik, Russo, Aerts, Iserbyt en Hermans probeerden de kloof te dichten.

Maar de vogel was al gaan vliegen. Nieuwenhuis liet het tempo niet meer zakken en fietste naar zijn tweede overwinning in de Wereldbeker toe. De tweede plaats gin nog verrassend naar Quinten Hermans en de derde plaats was voor de Belgische Kampioen Thijs Aerts. In de tussenstand van de wereldbeker leidt Joris Nieuwenhuis met 30 punten voorsprong op Quinten Hermans en 46 op Bertolini. Alles is nog mogelijk.

 

Publicatie : Nancy Aerts