Katie Compton pakt winst in Wereldbeker Nommay

Katie Compton pakt winst in Wereldbeker Nommay

Katie Compton heeft de wereldbekermanche in Nommay gewonnen. De tweede plaats was voor haar landgenote Kaitlin Keough. De derde die op het podium mocht plaats nemen was Pauline Ferrand Prevot. Sanne Cant werd twaalfde na pech en dat was net genoeg om de wereldbeker te winnen.

Geen Sanne Cant op het hoogste schavotje in Nommay. Sanne kreeg af te rekenen met materiaalpech en moest aan een helse achtervolgingsreeks beginnen. Ze zou nooit voorin komen postvatten.

Zoals gewoonlijk kregen we bij de start een mooie opener te zien van Ellen Van Loy en toen nog Sanne Cant. Maar Sanne kon het niet lang waarmaken. Sanne kreeg problemen met haar ketting en moest lang aan de kant staan vooraleer het probleem opgelost werd. Als 19e kon zij terug van start gaan. Maar ze kwam nooit echt in haar ritme. Voor haar was het een wedstrijd om gauw te vergeten. Ze kon de Wereldbekermanche in Nommay afsluiten als 12e plaats. Geen goed gevoel om over twee weken naar het wereldkampioenschap te vertrekken. Maar er zijn nog mogelijkheden om dit slechte gevoel weg te werken.

Katie Compton zag dat er problemen waren met Sanne Cant en zag haar kans om eens door te trekken. Ze kreeg al gauw een kleine voorsprong en daar kon ze elke ronde uitbreiden. De naaste achtervolger was haar landgenote Kaitlin Keough. Zij kon zich op een tweede plaats nestelen en haar wedstrijd aan haar eigen tempo afwerken. Uit de achtergrond kwam er niemand opzetten. Ook de Franse Pauline Ferrand Prevot kon het gat niet dichten als naaste achtervolgster op de twee gevluchte rijdsters. Ze kon Helen Wyman achter zich houden en kon zo als derde het podium bekleden.

Ook zij kunnen zich nu op alle sereniteit gaan voorbereiden op hun wereldkampioenschap.

Top tien:

Bron : Nancy Aerts

Publicatie : Nancy Aerts

Foto : Bart Knops