Mathieu van der Poel pakt de overwinning in Nommay en hierdoor ook de eindwinst in de Wereldbeker

Mathieu van der Poel pakt de overwinning in Nommay en hierdoor ook de eindwinst in de Wereldbeker

Mathieu van der Poel heeft de wereldbekerwedstrijd in Nommay op zijn naam geschreven. De Europese kampioen was sterker dan wereldkampioen Wout van Aert en Toon Aerts.

Mathieu van der Poel is aan een sterk seizoen bezig. Ook in Nommay was er niemand die de sterke Nederlander kon volgen. Wat iedereen dacht dat er ging gebeuren, was niet aan de orde. We kregen geen duel tussen de wereldkampioen Wout van Aert en Mathieu van der Poel. De wereldkampioen was niet in zijn normale doen. Tot halfweg de wedstrijd kon Wout meedoen voor  winst maar daarna moest hij Mathieu laten gaan. Wout van Aert gaf na de aankomst toe dat het van geen meter ging bij hem.  Dit ging anders voor Mathieu van der Poel, die in de eerste ronde rechtsomkeer naar de materiaalpost moest maken, omdat hij lek was gereden. Maar zelfs dat kon de Nederlandse kampioen niet deren. Hij kon zijn wedstrijd goed indelen en kwam al vlug terug in de kop van de wedstrijd zitten. Met ruime voorsprong kon hij in Nommay zijn zesde Wereldbekerzege van het seizoen pakken. Na de winst in het Europese Kampioenschap, het Nederlandse kampioenschap, de DVV Trofee mag Mathieu zich nu ook de winnaar noemen van de Wereldbeker.

De tweede plaats ging naar Wout van Aert die daar tevreden moest mee zijn. Achter de twee tenoren was Toon Aerts de derde beste op deze modderige omloop. Laurens Sweeck reed een mooie wedstrijd en moest zich aan de aankomst tevreden stellen met een vierde plaats.

Nu kunnen de jongens zich gaan voorbereiden op de wedstrijd van het jaar, namelijk het Wereldkampioenschap dat binnen twee weken zal plaatsvinden. Morgen maakt bondscoach Sven Vanthourenhout zijn selectie bekend. Hiervoor lagen nog vier renners in de weegschaal.  Door zijn puike vierde plaats is Tim Merlier zo goed als zeker erbij. Een andere kandidaat, Jens Adams, gaf op. Ook ploegmaten Daan Soete en Quinten Hermans komen nog in aanmerking. Ze werden respectievelijk 13 de en 14de. Hermans miste wel zijn start en was direct op achtervolgen aangewezen.

Top 15:

 1. Mathieu van der Poel(Ned)
 2. Wout van Aert
 3. Toon Aerts
 4. Tim Merlier
 5. Michael Vanthourenhout
 6. Laurens Sweeck
 7. Michael Boros(Tsj)
 8. David van der Poel(Ned)
 9. Steve Chainel(Fra)
 10. Kevin Pauwels
 11. Tom Meeusen
 12. Fabien Canal(Fra)
 13. Daan Soete
 14. Quinten Hermans
 15. Gianni Vermeersch

Bron : Nancy  Aerts

Publicatie : Nancy Aerts

Foto : Marc Bluys