Katrin Schwing wint marathon in Willingen, Roxanne Slik derde

Katrin Schwing wint marathon in Willingen, Roxanne Slik derde

Katrin Schwing heeft de marathon in Willingen gewonnen. Onze landgenote Sara Michielsens werd tweede, Roxanne Slik derde.

Onder zware omstandigheden is Rozanne Slik gisteren als derde geëindigd in Willingen bij de 120 kilometer lange mountainbike marathon. “Ik heb bewust vanaf het begin mijn eigen tempo gekozen in de eerste lus van 54 kilometer en de latere winnares Katrin Schwing laten gaan omdat ik wist dat het een lange zware race zou gaan worden. In de tweede lus van 35 kilometer sloot de Belgische Sara Michielsens bij mij aan. De laatste afsluitende lus van 31 kilometer was loodzwaar en ik moest Michielsens met nog vijftien kilometer te gaan laten rijden. Mooi om hier de langste afstand gereden te hebben en op het podium te eindigen.”, aldus Slik.

KMC ploeggenoot Ramses Bekkenk eindigde als veertiende en pakte daarmee de overwinning bij de Masters. De top tien leek lang in zicht maar een kleine navigatie fout en een beginnende hongerklop onder de koude en zware omstandigheden kostten Bekkenk enkele plaatsen.

Foto: Alexander Rebs