Wout Alleman pakt tweede ritzege, Hans Becking eindwinnaar in BeMC

Wout Alleman pakt tweede ritzege, Hans Becking eindwinnaar in BeMC

Wout Alleman was outstanding in de laatste rit van de BeMC. Hij zegevierde solo met anderhalve minuut voorsprong op Becking, die eindwinnaar werd. De Nederlandse kampioen won het pleit van Laurens Sweeck. Alleman werd derde in de eindstand, Frans Claes vierde.

Wout Alleman trok van in het begin alle registers open en kreeg vrijgeleide van de rest. Al vlug reed de Belgische kampioen een voorsprong van drie minuten bij elkaar. De strijd voor de eindwinst was nog spannend. Ploegmaat José Dias regelde aanvankelijk het tempo voor ploegmaat Hans Becking. De leider en Laurens Sweeck losten mekaar voor geen vin. Uiteindelijk kon Becking in de finale wegrijden en meer dan een minuut nemen op Sweeck. Zo pakte de Nederlandse kampioen zijn eerste eindzege in de BeMC.

Wout Alleman won vlot de tweede rit. ‘Vandaag had ik weer super benen van bij de start en wou me wel nog eens tonen. Na 20km kon ik wegrijden vanuit een grote groep en vrij snel een grote voorsprong uitbouwen. Blij dat ik een tweede keer kon winnen deze week. Over het algemeen ben ik niet zo tevreden. Door een slechte dag verloor ik teveel tijd in de tweede etappe waardoor de hoop op eindwinst onmiddellijk weg viel. En vooraf was dit toch het doel. Maar met twee ritzeges red ik toch nog een beetje mijn BeMC. Ik kom ooit terug voor meer in de toekomst!!’, aldus ritwinnaar Alleman.

Bij de vrouwen won de Duitse Bettina Janas haar derde rit op rij en werd zo ook verdienstelijk eindwinnares van deze BeMC. Joyce Vanderbeken werd vierde in de rit en vijfde in de eindstand.

Uitslagen en eindklassement:

Foto’s: Luc Wilms