Kenny Belaey wint het Belgisch kampioenschap Trial

Kenny Belaey wint het Belgisch kampioenschap Trial

Vorig weekend stond het Belgisch Kampioenschap Trial op het programma in Buizingen, samen met het Belgisch kampioenschap XCO.
Vorig weekend stond het Belgisch Kampioenschap Trial op het programma in Buizingen, samen met het Belgisch kampioenschap XCO.

’s Morgens was het de beurt aan de jeugd. De meisjes -15, poussins, benjamins en miniemen gingen om 10 uur van start. Er waren 5 zones uitgestippeld, 1 met bobijnen, en 4 zones met rotsblokken en betonnen blokken. De 5 zones moesten 3 keer afgelegd worden in 2 uur tijd. Jammer genoeg was er een lage opkomst bij de jeugd met maar 11 renners aan de start waar we normaal toch met een 25-tal renners starten in de Belgische beker.

Bij de meisjes -15 was het een spannende strijd tussen Aurore Defraiteur en Charlotte Coen. Aurore die minder gestart was met 16 strafpunten in de eerste ronde ten opzichte van 12 voor Charlotte reed een bijna perfecte ronde met maar 4 strafpunten en had zo 1 puntje voorsprong na de 2de ronde. In de laatste ronde ging het gelijk op en moest Charlotte in de laatste zone alles of niets spelen om alsnog de Belgische titel binnen te halen, wat haar niet lukte en Aurore haalde het dus voor Charlotte met 2 strafpunten verschil.

Bij de Poussin een duidelijke overwinning voor Bill Maréchal met slechts 6 strafpunten. William Lecerf eindigde op een 2de plaats met 44 strafpunten voor Tom Le Cloirec met 51 strafpunten.

Ook bij de Benjamin een duidelijke overwinning voor Maxime Sintzen met 12 strafpunten. Een zeer spannende strijd voor  2de en 3de plaats. Loris Darimont eindigde op een 2deplaats met 52 strafpunten, voor Romain Maniet met 55 strafpunten. Loris Darimont eindigde op de 4de plaats, ook met 55 strafpunten maar omdat Romain meer zones met slechts 1 strafpunt had gereden werd hij 3de.

Bij de miniemen was er een gemakkelijke overwinning voor Bastien Grommerch met 12 strafpunten  en een 2de plaats voor Rémi Cara met 75 strafpunten.

 

Om 13:15 was het dan de beurt aan de meisjes +15, cadetten, juniors en elites.

Bij de meisjes +15 stond Perinne Devahive alleen aan de start en haalde de titel met 58 strafpunten. 3 renners aan de start bij de cadetten. Damon Dubois reed een mindere eerste ronde met 14 strafpunten en was direct op achtervolgen aangewezen. Dieter Pletinckx en Maxime Senden reden beide een goede eerste ronde met slechts 5 strafpunten. Damon herpakte zich in de volgende 2 rondes met telkens slechts 2 strafpunten maar eindigde met 18 strafpunten op een 3de plaats. Dieter Pletincks reed een iets mindere 2de ronde met 7 strafpunten en een perfecte laatste ronde met 0 strafpunten. Het was echter niet genoeg om de eerste plaats te behalen want Maxime Senden reed 2 perfecte ronden met 0 strafpunten en behaalde zo de Belgische titel.

Bij de juniors een verrassende spannende strijd voor de 1ste plaats tussen Gijs Elebaut en Gauthier Ferro. De eerste ronde was voor Gauther met maar 8 strafpunten ten opzichte van 10 strafpunten voor Gijs. In de 2de ronde deed Gijs het iets beter en haalde slechts 8 strafpunten ten opzichte van 9 voor Gauthier. Deze laatste reed echter een schitterende laatste ronde met slechts 3 strafpunten en behaalde de Belgische titel met 5 punten verschil voor Gijs. Ook voor de laatste podium plaats een spannende strijd tussen Germain Ferro en Jérôme van Buggenhout. Jérôme haalde het voor Germain voor de laatste podium plaats met 1 puntje verschil tov Germain.

 

Tot slot nog de elites. Zoals verwacht een overwinning voor Europees en Wereld kampioen Kenny Belaey. Voor de 2de en 3de plaats werd het een strijd tussen Pierre-Charles Thomas en Iciar Vandenbergh. Iciar besefte dat als hij voor de titel wilde gaan hij alles moest geven en risico’s moest nemen ipv op zeker te spelen. Iets wat vooral resulteerde in een mindere 3de ronde waardoor Pierre-Charles op de 2de plaats eindigde na een goede en regelmatige wedstrijd voor Iciar op een derde plaats. De 4de plaats was voor Wesley Belaey met Yoric Dammen op een 4de plaats en Clément Dejace op een 6de plaats.