Kevin Pauwels is de beste in de Koppenbergcross

Kevin Pauwels is de beste in de Koppenbergcross

ava

Kevin Pauwels heeft de Koppenbergcross gewonnen, de openingsmanche van de GVA-Trofee. De Sunweb-Revorrenner reed de hele wedstrijd mee aan de leiding.  Hij versloeg Sven Nys, die deze wedstrijd al zeven keer won. Wereldkampioen Stybar werd derde.

 

In de eerste tussenspurt, na zo wat anderhalve ronde, op de ‘bult’ van Melden was Pauwels overigens al de snelste voor Nys en Meeusen. Hij pakte hier zijn eerste drie punten.

Iets voor halfkoers hadden we zeven leiders met Kevin Pauwels, Sven Nys, Tom Meeusen, Zdenek Stybar, Niels Albert, Klaas Vantornout en Bart Aernouts.  Nys schudde even aan de boom en alleen Pauwels en Stybar konden reageren.

Het begon lichtjes te regenen. Nys en Stybar besloten om van fiets te wisselen. Maar dat brak vooral Nys zuur op, want hij stond dadelijk lek achteraan.  Pauwels kon zo van die tweede fietswissel gebruik maken om de beslissende kloof te slaan. Hij kon zijn voorsprong stelselmatig uitbouwen en zijn derde cross van het seizoen winnen.

Nys moest vrede nemen met de tweede plaats, Stybar kon in de spurt nog net Bart Aernouts afhouden voor de derde plaats.

Kevin Pauwels is met deze zege meteen ook de eerste leider in de GVA-trofee. Hij heeft nu vier punten meer dan Nys.  Volgende week kan hij zijn leidersplaats al verdedigen in Ronse.

Winnaar Pauwels vond dat de omloop vandaag in zijn voordeel was. ‘In vergelijking met vorig jaar lag het parcours er sneller bij. Dat speelde nu in mijn voordeel. In het begin van de koers was Nys zeker de sterkste.  Maar ik werd elke ronde beter. Of ze nu gaan rekening houden met mij in de volgende crossen? Vorig jaar hielden ze al rekening met mij, misschien nu iets meer,’lachte Kevin.

Nys won sinds 2004 elke Koppenbergcross. ‘Na het uitrijden van de materiaalpost reed ik lek.  Zo miste ik de aansluiting bij Kevin. Ik was goed op weg om de koers hard te maken.  Dan konden we met ons drieën zien wie de sterkste was in de finale.  Ik was zeker niet slecht vandaag. Maar nu was Kevin wel de sterkste. ‘

Stybar maakte in de materiaalpost ook gekke capriolen. ‘Ik werd elke ronde beter en beter. Ik had verkeerde tubes opgelegd. De wissel bekwam me slecht. Hierdoor kon ik niet meer vooraan meespelen. Kevin was wel de beste vandaag.’

Top tien:

  1. Kevin Pauwels
  2. Sven Nys op 29 “
  3. Zdenek Stybar op 1’09”
  4. Bart Aernouts
  5. Tom Meeusen
  6. Klaas Vantornout
  7. Niels Albert
  8. Radomir Simunek
  9. Vincent Baestaens
  10. Joeri Adams

Erik Braeken