Niels Albert oppermachtig in Superprestige Zonhoven

Niels Albert oppermachtig in Superprestige Zonhoven

ava

Niels Albert heeft op verbluffende wijze de Superprestigecross in Zonhoven gewonnen. De Belgische kampioen reed van start tot aankomst aan de leiding. Hij versloeg met grote voorsprong Sven Nys en Kevin Pauwels.
Van bij de start nam Albert het heft in handen.  Na één ronde kregen we drie leiders met Albert, Nys en Pauwels.

Een ronde later ging Albert in de aanval en Nys en Pauwels moesten passen.  Wereldkampioen Stybar, Bart Aernouts, Tom Meeusen reden in de achtervolging.

Albert, zeker wat geprikkeld, na de tegevallende wereldbekers, breidde zijn voorsprong stelselmatig uit op Nys. Op deze lastige omloop kon hij zich helemaal uitleven. Bijna halfkoers kregen we een spectaculaire valpartij met Bart Aernouts en Tom Meeusen in de befaamde Kuil.  Vooral voor Aernouts zag het even benard uit, maar hij kwam er met de schrik van af. `

Meer dan halfwedstrijd had Albert al een comfortabele voorsprong op Nys, Pauwels volgde op 50 seconden.  Wellens en Stybar reden nog in de top vijf.De podiumplaatsen lagen vast.  Albert liet geen steek meer vallen en reed gezwind naar zijn tweede Superprestigezege van het seizoen en is hiermee ook afgetekend leider voor Sven Nys.

Met Nys op twee en Pauwels op drie stonden de drie beste veldrijders van het moment op het podium. Wereldkampioen Stybar werd vierde en Bart Wellens vijfde.

Albert was geëmotioneerd aan de aankomst.  ‘Ik verkende donderdag al de omloop.  Hier moet je een goede dag hebben. Ik vertrok snel omdat je dan met de beste mannen op kop zit. Het is een heel breed parcours, maar toch moet je maar één rechte lijn hebben om te fietsen. Met aan de leiding te rijden, had ik die altijd.  De Kuil is heel speciaal.  Het geeft een speciaal gevoel als je daar in rijdt en zo aangemoedigd wordt door veel toeschouwers in de laatste ronde. Mijn haar kwamen rechtop staan op mijn armen. Ik heb nu wel al twee crossen gewonnen in de Superprestige, maar het is nog niet binnen,’aldus de Belgische kampioen.

Sven Nys erkende dat Albert vandaag de beste was. ‘Dit was het hoogst haalbare voor mij. Ik ben misschien wel wat te lang bij Kevin gebleven.  Toen Niels wegreed, kon ik er niet bij geraken.  Ik doe elke week mee voor het podium, dus mag ik niet klagen. Dit was alleszins een goede voorbereiding op de Koppenberg. Daar heb ik mijn zinnen op gezet, ‘zei Nys.

Kevin Pauwels vond dat hij het maximum eruit had gehaald. ‘Halfweg kreeg ik een dipje toen Aernouts en Pauwels samen met Stybar even kwamen aansluiten bij mij.  Ik had het mentaal moeilijk toen. Dit is één van de lastigste crossen van het seizoen. Maar ik ben tevreden met mijn prestatie op dit parcours. Nu kan ik rustig toeleven naar de Koppenbergcross, ‘wist Pauwels.

Top tien Superprestige Zonhoven:

  1. Niels Albert
  2. Sven Nys
  3. Kevin Pauwels
  4. Zdenek Stybar
  5. Bart Wellens
  6. Klaas Vantornout
  7. Tom Meeusen
  8. Bart Aernouts
  9. Radomir Simunek
  10. Rob Peeters