Kevin Pauwels sluit carrière schitterend af met zege in Sluitingsprijs Oostmalle

Kevin Pauwels sluit carrière schitterend af met zege in Sluitingsprijs Oostmalle

Kevin Pauwels heeft zijn carrière uitstekend afgesloten met een laatste zege in de Sluitingsprijs in Oostmalle. De Marlux Bingoal crosser eindigde solo voor Toon Aerts en Tom Meeusen.

Kevin Pauwels startte heel goed en nam meteen de leiding over. Aerts en Meeusen moesten alles uit de kast halen om hem bij te benen. Aerts kwam tot bij Pauwels en wat later deed ook Meeusen dat. Het drietal zou de hele wedstrijd aan de leiding fietsen.

Halfkoers achtte Pauwels zijn moment gekomen. Maar dat was nog iets te vroeg. Aerts en Pauwels haalden mekaar om beurt in en zo bleven ze samen tot de voorlaatste ronde. Na een foutje van Aerts, reed Pauwels weg en kon een kleine voorsprong opbouwen. Hij ging zo als leider de laatste ronde in. Massaal toegejuicht pakte hij zijn laatste zeg in zijn rijkgevulde carrière. Hij kreeg van de organisatoren zijn gewicht in kaas van Westmalle mee naar huis.

Kevin Pauwels kon het zelf niet goed geloven. ‘Ik snap het niet. Ik ben vandaag heel diep moeten gaan. Na de start heb ik goed door getrokken. Maar ik heb het niet cadeau gekregen. Toon maakte een foutje en ik was weg. Ik kon het seizoen niet beter afsluiten. Zo was het ideaal. En nee, hier stopt het. Ik doe zeker geen jaartje bij, ‘aldus Pauwels.

Uitslag:

  1. Kevin Pauwels
  2. Toon Aerts
  3. Tom Meeusen
  4. Lars van der Haar
  5. Laurens Sweeck
  6. Tim Merlier
  7. Michael Boros
  8. Jim Aernouts
  9. Jens Adams
  10. Nicolas Cleppe

Foto’s: Marc Bluys