Kevin Pauwels verdient gewoon meer aandacht.

Kevin Pauwels verdient gewoon meer aandacht.

Na het afgelopen weekend weet ik het zeker. Kevin Pauwels verdient echt wel meer aandacht als hem momenteel gegeven wordt. Een bereseizoen voor de sterke kopman van Sunweb-Napoleon Games ligt in het verschiet. Maar als je in een land woont waar een zekere Sven ook crosser is…  Aangezien ze erg met hem begaan zijn, gaan wij maar eens een mooi stuk over Kevin Pauwels schrijven.

Seizoen 2014-2015:  Er staat sinds de eerste WB wedstrijd al heel veel van Kevin zijn seizoen in de steigers.  Sinds Valkenburg zijn de uitslagen gestaag beter geworden en vanaf de Berencross is hij niet meer weg geweest uit het top drie beeld. Enige smetje is Ruddervoorde met een 7 de stek. Waarom niet meer aandacht voor zijn resultaten?  Altijd maar die andere renner die zelfs als hij niet presteert de kranten vol heeft.

De ietwat schuchtere en niet met bergen charisma bedeelde Kevin Pauwels stamt uit een sportief gezin uit Kalmthout. Zijn jongere broer in de koers verloren en Kevin heeft zichzelf in de koers verloren met klinkende resultaten. Hard werken loont en dat is waarom hij de harten van de Vlamingen steelt.  Misschien niet heel flegmatiek als andere renners , zichzelf niet altijd op de voorgrond duwend maar wel keihard werkend aan een palmares wat er mag zijn.

Jurgen Mettepenningen had het goed gezien met deze groeibriljant en nam hem op in zijn Sunweb- Napoleon Games ploeg en zie  de resultaten gaan er elk jaar op vooruit.

Vanaf nu wordt er naar die belangrijke periode in het veldrijden toegewerkt en gaan de resultaten ook in de puntenstrijd tellen. Regelmaat is de standaard bij Kevin en naarmate het seizoen vordert, palmt hij steeds meer grote wedstrijden in met zijn nimmer aflatende werklust. Nooit te beroerd om te werken als er een loon is wat hij op kan strijken. Nooit te beroerd om kop te rijden als het nodig is , slim ook in die fase van de wedstrijd waarin de prijzen al half verdeeld worden. Inmiddels gekend om zijn gigantische eindschot in de laatste paar ronden wat een geducht wapen van hem aan het worden is.

Soms dan denk ik wel eens: Kevin ga nu mee en laat je niet in slaap sussen. Dan kan hij mijns inziens de wedstrijd beslissen als hij een ronde verschrikkelijk af ziet om bij te blijven. Zoals verleden zaterdag in Koksijde en afgelopen zondag in Francorchamps waar hij de kille killer is die er op uit trekt en vreselijk afziet. Maar dan loon naar werken krijgt met die zwaarbevochten overwinning.

Flandrien waardig zullen we maar zeggen . Geef Kevin net als die andere renner je steun. Hij verdient het met zijn ook vaak ietwat verscholen koerswijze om dan onnavolgbaar uit te halen in het laatste gedeelte van de wedstrijd. Nieuwsbladen geef hem de aandacht die hij verdient, omdat Kevin Pauwels ook maar zichzelf is . Een crosser die serieus met zijn vak bezig is en daar naarmate het seizoen vordert meer en meer voor terug krijgt . Geef hem het gevoel dat hij heer en meester is over de cross en zie wat hij jullie als publiek teruggeeft.

Jan van Dijk