Een weekend zonder Sven Nys

Een weekend zonder Sven Nys

ava

Ik en met mij velen zaten na het  afgelopen weekend vergeefs te wachten op de artikelen waarin Wout van Aert  Kevin Pauwels en Mathieu van der Poel de loftrompet werd gestoken. Zeker over Kevin Pauwels na zijn bijna dubbele zegeweekend en nog meer na zijn eerste  plek in Spa.

Journalisten in België en zeker ook van andere websites zijn helemaal Nys gek en dat blijkt uit de non artikelen die van hun hand komen.

Versta me niet verkeerd. Ik heb mega ontzag voor de erelijst van Sven.  Maar na het afgelopen weekend wil ik meer verhalen lezen over de suprematie van Wout van Aer, het patente rijden van Mathieu en de zeer goede prestaties van Kevin Pauwels en de anderen.

Graag had ik zelf geschreven over wat Kevin flikt in Koksijde en in mijn ogen had kunnen winnen Tijdens de persconferentie heb ik er Kevin nog naar gevraagd en zelf bestreed hij van niet. EUH Kevin,  je maakt 30 seconden goed op een rondje en je gaat ook nog dichter naar Wout van Aert toe.

De gevestigde renners hadden een beetje de koers stilgelegd op het moment dat Kevin Pauwels er op kousenvoeten van tussen gaat en op jacht gaat naar de tweede plek.

Wout en Mathieu geven in de persconferentie rond uit toe hoe de verhoudingen lagen en zijn wat dat betreft eerlijk. Kevin daarentegen is een coup  aan het voorbereiden om zijn slag te slaan in een dubbel zwaar weekend en gaat ons vermoedelijk nog verbazen dit seizoen.

 

Jan v Dijk