Kevin Pauwels wil winnen in Hasselt

Kevin Pauwels wil winnen in Hasselt

De GP Hasselt maakt dit jaar de overstap van de bpost bank trofee naar de Soudal Classics. De voorbije vijf edities ging Kevin Pauwels in het Kapermolenpark drie keer met de zege aan de haal. En de Sunweb-Napoleon Gamesrenner is ook komende zaterdag de grote favoriet.

Kevin Pauwels ziet een mooie kans om zijn derde zege van het seizoen te pakken. Op 11 november was de kopman van Sunweb-Napoleon Games nog de beste in de Soudal Jaarmarktcross in Niel. “Zonder Van Aert en Van der Haar zal het toch net iets makkelijker gaan. Al was het verschil vorige zondag in Gavere niet meer zo groot. De Soudal GP in Hasselt is een mooie wedstrijd en het zou leuk zijn als ik er voor de vierde keer kan winnen.”

Pauwels is erg te spreken over het parcours op het recreatiedomein Kapermolen. “Het is een omloop die mij ligt. Een hoog tempo, veel draaien en keren en niet te veel stukken rechtdoor. Enkel een paar hoogtemeters zou het nog interessanter voor mij maken. Dat we daags na Hasselt in Koksijde crossen, ga ik zaterdag niet in mijn hoofd steken. Ik start met het idee om alles te geven en de wedstrijd te winnen. Als ik zo’n zege kan pakken, dan ga ik die kans zeker niet laten liggen.”

START EN FINISH GEWIJZIGD

De bouw van een nieuw stedelijk zwembad aan het Kapermolenpark is de reden voor een hertekening van de start- en finishzone. “Op de plek waar voorheen de start werd gegeven, staat nu een gebouw”, aldus parcoursbouwer Erwin Vervecken van Golazo sports. “Daardoor liggen zowel start als finish nu op de parking van Kapermolen. Ook het eerste gedeelte in de speeltuin is veranderd. Alles zit er nog in, maar de volgorde is anders. Het tweede deel van het parcours blijft ongewijzigd. De Soudal GP Hasselt heeft zeker zijn bestaansrecht op de kalender. Het is een typische parkcross zoals er nog maar weinig zijn.”

Net als in de Soudal Jaarmarktcross in Niel verwacht Vervecken ook in Hasselt een open strijd. “Op Wout Van Aert en Lars Van der Haar na, tekenen alle toppers present. Het gevecht om de zege ligt dus helemaal open. Al bleek het niveauverschil in Gavere lang niet meer zo groot als de weken voordien. Kevin Pauwels is uitstekend in vorm en hij weet hoe het is om te winnen in Hasselt. De omloop past hem als gegoten. En voor Sven Nys is de Soudal GP in Hasselt opnieuw een mooie kans om zijn eerste zege van het seizoen te pakken.”

PRIMEUR VOOR DAMES

Niet alleen de cross bij de mannen, ook de Soudal GP Hasselt voor de vrouwen is zaterdag live op televisie te bekijken. Wie vanaf 13u35 op Eén afstemt, kan rustig achterover leunen voor enkele uren veldritplezier. Om 13u45 begint de live-uitzending van de cross bij de vrouwen. Uiteraard komt ook de cross bij de mannen, met start om 15u, live op de buis. Tussendoor zijn er nog samenvattingen van de andere reeksen.

 

Soudal GP Hasselt

GPS: Elfde-Liniestraat, 3500 Hasselt

 

Programma:

11u00   Nieuwelingen

12u00   Junioren

13u45   Dames (live bij Sporza op één vanaf 13u35)

15u00   Heren elite + beloften (live bij Sporza op één, aansluitend op dameswedstrijd)

Bron: PM