Kjelle Poets pakt voor de zesde keer op rij de wereldtitel in Colombia

Kjelle Poets pakt voor de zesde keer op rij de wereldtitel in Colombia

De eerste dag van het WK zit erop. Onze allerjongsten hebben het super gedaan : van onze 10 renners die deelnamen reden er maar liefst 3 de finale.

WK dag 1

foto : Chris Jacobs

Bij de landentrainingen verliep het Kjelle al super goed. Ze had na deze trainingen een goed gevoel en voelde haar klaar voor haar titel te verdedigen.

Bij de manches was al duidelijk dat Kjelle over goede benen beschikte. Ze reed mooie wedstrijden en kwalificeerde zich makkelijk voor de finale van het wereldkampioenschap.

Dus alle ogen waren op haar gericht om de titel opnieuw te pakken in de finale.

Maar wat bleek : Kjelle maakte een slechte beurt aan het hek en kwam als laatste weg…. Even werd er gevreesd voor haar wereldtitel maar Kjelle zelf bleef erin geloven. In de eerste bocht zette zij haar slechte start al onmiddellijk recht en liet haar concurrenten meteen achter. Zo fietste zij met glans opnieuw naar haar ‘zesde’ titel op rij.

Seppe Laenen pakte een vierde plaats in de finale.

seppe laenen

foto : Peter Bollansée.

De mascotte, (de allerjongste deelnemer) Julie Geers, zat heel goed mee in de wedstrijd, maar ze geraakte betrokken in een valpartij. Julie sprong moedig terug op haar fiets en werd 7de.  Op de tweede dag komen er nog  4 Belgen in actie : Deburchgraeve Rune, Yentl Nijs, Dees Dewitte en Marthe Goossens.

podium Kjelle Poets

foto : Vanessa Verstraeten

Bron : Michel Vermeiren

Publicatie : Nancy Aerts