KTM Bikevisionbikers blikken terug op hun weekend

KTM Bikevisionbikers blikken terug op hun weekend

De bikers van KTM Bikevision nemen afgelopen weekend deel aan de Kids Challenge en Flanderscup in Moerbeke en de wereldbekerwedstrijd in Altstadt.

Freek Verheyen – U13

Vandaag Moerbeke. Het provinciaal kampioenschap. Ik had er niet bij stilgestaan of ik kans kon maken op het PK maar toen iemand tegen mij zei dat ik misschien wel op het podium zou kunnen staan werd ik zenuwachtig. Het podium voor het provinciaal kampioen heb ik niet gehaald. De cyclorenners stonden op het podium. Spijtig maar niets aan te doen.

In de eerste ronde reed ik 23ste van de 50 starters. In het begin had ik wel wat last van mijn heup maar na een halve ronde was het over en ging alles goed. Ik heb ongeveer mijn plaats kunnen aanhouden. Bij de aankomst gingen we met 4 in een spurt die ik – denk ik – heb gewonnen maar net na de streep lag er een fiets op het parcours en ik sloeg alles dicht en ik ging overkop en viel ik op die fiets.

En dan kwamen de mensen van de ambulance en die legden me op zo’n schelpen droegen me naar de tent omdat ik had gezegd dat mijn benen pijn deden. Maar dat was blijkbaar van de slag geweest want na onderzoek was alles in orde. Mijn elleboog deed ook pijn maar ook dat viel mee. Er was een klein gaatje in mijn elleboog maar ze hebben het dicht geplakt. Het leek dus allemaal veel erger dan het eruit zag. Uiteindelijk was ik 25ste van de 50, net op de helft. Volgende keer weer alles geven in Waanrode.

Noah Vandamme – U15

Dit weekend was het mijn PK in Moerbeke. Donderdag en vrijdag was ik al komen v erkennen en alles ging vlot.
Mijn start was redelijk, in het stukje bos erna heb ik nog wat renners ingehaald.
Maar toen ik iemand voorbij wilde steken door de binnenkant van de bocht te nemen en over een boom springen, ging ik te snel en moest mijn remmen dichtgooien of ik zat op de renster voor mij, dus ging ik overkop. Daarna nog een hele boel renners ingehaald.

Op een gegeven moment zag ik degene die op de vierde plaats reed voor het PK, voor mij rijden maar de laatste ronde was er teveel aan. Uiteindelijk is er nog een groepje mij voorbij gestoken en heb ik nog geprobeerd om mee te sprinten, maar dat lukte niet meer. Uiteindelijk met een dubbel gevoel over de meet gekomen als 37e van de 67.

Djeff  Verheyden- U17

Vandaag wedstrijd in Moerbeke-Waas. Ik had wel stress omdat het provinciaal kampioenschap was. Maar ik had geen grote verwachting en zelfs geen podium in mijn gedachten omdat er verschillende van Oost-Vlaanderen meereden en die een stuk beter rijden dan mij. Maar toen namen we de start en zat ik mee met de kopgroep van 10.
Je zit dan vooraan in de wedstrijd en dat wil je dan proberen aanhouden. De eerste ronde ging nog goed maar de tweede ging al minder. Het was een zeer snel parcours en dat ligt mij niet zo, vooral die lange snelle stukken. Wat mij wel goed lag waren de drop, de trapjes en de jump die ik elke keer goed heb kunnen springen want ik haalde er veel meer snelheid uit door te springen dan er door te rijden.
In de derde ronde kreeg ik echt veel last in mijn rug omdat ik de dag ervoor tijdens de verkenning op mijn rug ben gevallen.
Ik ben tevreden over mijn wedstrijd want mijn starten worden beter en beter. Spijtig dat ik het niet kan volhouden.
Volgende wedstrijd is voor mij in Waanrode.

Niels Van Ham – U19

Dit weekend stond ik aan de start van de 3de manche van Flanders cup in Moerbeke-Waas.
De dag ervoor (zaterdag) ben ik het parcours al eens gaan verkennen en alles lag er super goed bij. Jammer genoeg had het heel de avond en nacht super hard geregend waardoor het parcours veranderde in een kleine modderpoel. We gingen om 13u van start. Ik moest op de 4de rij starten omdat ik nog maar 1 keer heb meegereden in deze competitie. Mijn start was niet super goed, ik bevond me rond positie 15. Ik ondervond al direct dat ik zeer slechte benen had en heb op karakter verder gereden. Uiteindelijk ben ik toch 12de geworden.Een teleurstellend resultaat. Op naar de volgende en hopelijk betere benen.

Arnaud Beeckman – U23

PK in Moerbeke was een snel parcours met veel bochten in. ik startte achteraan omdat ik nog geen Flanders cup gereden had maar zat na bocht 1 zat ik al mooi vooraan in ronde 2 dan naar plek 2 gereden om na een tijdje gezelschap te krijgen van Jens Van der Kinderen zo hebben we dan gans de koers samen gereden. Jens was sterker en reed net voor de aankomst nog weg en daardoor werd ik 3de bij de elites en 1ste belofte en provinciaal kampioen. De rug klachten zijn al beter maar nog niet 100%

World Cup – Albstadt – Jens Vertonten – U19

Junior Serie in Albstadt

Na een paar dagen met het team  te vertoeven  in Albstadt met vrij slecht weer was het de dag voor de wedstrijd en de dag zelf schitterend weer geworden en het glibberige parcours droogde vrij goed op. Gemotiveerd begon ik aan mijn opwarming maar ik kreeg niet echt een goed gevoel op de rollen…. Dan naar de boxen aanschuiven en hartslag ging verder omhoog van de gezonde spanning die ik had. Dan als 80e naar de start en had de tips van men coach goed gevolgd en had een kanon- start ik schoof op naar een 45e plaats gaaaan dacht ik maar er kwam vrij snel een einde aan deze goede start ik recupereerde niet en het ging iedere ronde slechter en slechter. Ik had echt een slechte dag ik bleef geven wat ik had maar het bracht niet op met iedere ronde renners die me pas- seerde met als moeilijk te aanvaarden gevolg voor mij als 80e over de meet gebold. Hier moet ik even van bekomen en proberen uit te vissen waar dat slechte gevoel vandaan komt. Volgende week wegwedstrijd miss of een doorgedreven training naar Eupen toe.

Kevin  Panhuyzen – U23

Na het goede gevoel van vorige week was de goesting dik aanwezig voor mijn eerste
wereldbeker van het seizoen, één nadeel het parcours was totaal niet mijn ding. Nog nooit kon ik hier een goede prestatie neerzetten, de klimmen waren te steil voor mij en de afdalingen niet tech- nisch genoeg. Toch wou ik er dit jaar het beste van proberen te maken! Zoals altijd hier in Albstadt verliep de start erg hectisch, ze hadden de startronde dan wel aangepast maar de mentaliteit van enkele renners zal altijd hetzelfde blijven. Na de start ronde was mijn positie min of meer hetzelfde gebleven ik kon als 40ste de eerste van de 6 grote rondes aanvangen. Tijdens de eerste klim van het parcours kon ik al beginnen opschuiven, in het begin was het op smalle stukken wel nog aanschuiven waardoor we erg veel tijd verloren op de top- 10. In de 2e ronde maakte een renner voor me een technische fout in een gladde bocht net voor een klimmetje, doordat het hier zo glad was kon ik onmogelijk terug op de fiets geraken en moest ik lopen tot boven. Net toen we dichter kwamen op de top-10 was ik opnieuw op achtervolgen aangewezen. In de 3e ronde kon ik terug heel wat plaatsen goedmaken, ook begonnen de gaten tussen iedereen wat groter te worden en kon we vaker ons eigen tempo rijden op technische stukken. In de 4e ronde kwam ik eindelijk de top-20 ingeslopen met uitzicht op plaats 15. Ik voelde me nog steeds erg goed en op een gegeven moment kwam ik op plaats 17 te zitten, maar de laatste ronde verloor ik terug enkele plaatsen door dat ik op die steile stroken gewoon niet in mijn ritme kan klimmen. Zo bolde ik als 19e over de meet en was toch wel tevreden met mijn wedstrijd, in Albstadt zal ik nooit een super prestatie neerzetten. Volgen- de week in La Bresse zou me beter moeten liggen en daar ga ik opnieuw mijn beste beentje voorzetten!

Bron: KTM Bikevision

Foto: KTM Bikevision