Kjelle Poets verlengt wereldtitel in Birmingham

Kjelle Poets verlengt wereldtitel in Birmingham

ava

Kjelle Poets(BMX 2000 Dessel) did it again! De Lommelse verlengde haar wereldtitel bij de Girls 8 en maakte haar favorietenrol waar. Ze versloeg de Australische Regina Mc Gee en de Britse Emma Jeffers. Aiko Gommers (BMX Bekaf Aarschot)kwam in dezelfde categorie net iets te kort voor de medaille en werd vierde.

De rest  van de Belgen ook heel goed in de finale: Ook Brett Jacobs(BMX2000 Dessel) pakte net naast een medaille met een vierde plaats. Wannes Magdelijns(BMX Bekaf Aarschot, Boys 8)werd vijfde,maar kon zijn kansen niet goed verdedigen door een val.Roxanne De Kegel(Molensprinters) werd zesde bij de Girls 5/7. Stef Llppens(Molensprinters, Boys 5/7)en Marthe Goossens(Molensprinters, girils 10))viel ook. Maar de clubgenoten werden beiden achtste. Gianluca Pollefliet(Top Gear BMX Gent, Boys10) en Potjr Paeshuyse(BMX2000 Dessel, Boys 12) werden allebei zevende.

Een dikke proficiat voor onze Belgen die de finale reden, maar ook de anderen die strandden in de reeksen. Ze deden even goed hun best. Alleen was het geluk niet altijd aan hun kant, misschien. Hoedanook, het niveau van de Belgische BMXsport groeit zienderogen.