Snelle Kjelle Poets slaat opnieuw toe

Snelle Kjelle Poets slaat opnieuw toe

Kjelle Poets deed op het WK in Birmingham, wat anderen haar nog nooit hebben voorgedaan in België. Voor de tweede opeenvolgende keer werd ze wereldkampioene Girls 8. Ze liet niets aan het toeval over, enkel in de derde reeks dreigde het even mis te lopen. Maar snelle Kjelle toonde haar talent en plaveide de weg naar de finale. Een gouden medaille was opnieuw dik verdiend.

Kjelle Poets liet in de kwalificatiereeksen niets aan het toeval over. Ze werd tweemaal eerste. Alleen in de derde reeks leek het even mis te lopen. Ze schoot uit haar klikpedaal, raakte even het evenwicht kwijt en vertrok in laatste positie terug. Toch slaagde ze erin om nog derde te worden.

Ik rijd dan maar de finale zoals in de eerste reeks. Want dat was de beste tactiek. Direct aanvallen en het verschil maken,‘ zei snelle Kjelle. ‘Ik durfde niet te kijken. Ik heb de finalereeks niet gezien, ‘vertelde Nathalie, de moeder van Kjelle. ‘Maar net als haar concurrenten heeft ze direct gesprongen en voorsprong genomen. Op de tweede heuvel is ze dan definitief vertrokken. Ze kwam als eerste uit de laatste bocht en had tien meter voorsprong, die ze niet meer afgaf. Met een hand en in de lucht en luidkeels ‘yes’, kwam ze over de meet gebold. Gisteravond(donderdag) kreeg ze al reacties van de vriendjes op school, die het goede nieuws meteen gingen vertellen op school. Ook kregen we veel berichten van bekenden en onbekenden, ook op de camping, van mensen uit de bmxwereld, ‘besloot Nathalie.

Deze wereldtitel, ook al is die voor iemand van acht jaar, bewijst dat de inspanningen van de clubs en de wielerbond, geen maat voor niets zijn. Sinds 2008 is gestadig gewerkt met de jeugd in een gedegen opleiding. De eerste internationale resultaten, ook op het jongste niveau, komen er nu aan.