Klaas Vantornout kondigt zijn afscheid aan tijdens persvoorstelling

Klaas Vantornout kondigt zijn afscheid aan tijdens persvoorstelling

Klaas Vantornout start in zijn laatste seizoen als veldrijder. Hij kondigde op de ploegvoorstelling zijn afscheid aan. Via de sociale media postte hij dit bericht.

Hallo iedereen,

Enkele weken terug heb ik beslist dat dit mijn laatste winter als wielrenner zal zijn.

Een zware, moeilijke beslissing, heel mijn leven draaide rond de koers. Toen ik het thuis vertelde begon Milla zelfs te huilen… Maar het is de enige juiste beslissing!

Met heel veel trots kijk ik terug op mijn fietscarrière: Wat een passie was en nog steeds is!
Wie had ooit gedacht toen ik als 13-jarige knaap begon met wat wegkoersjes, dat ik prof, laat staan 2x Belgisch kampioen, ging worden??
Niemand, neen ikzelf ook niet. De droom om ooit prof te worden werd werkelijkheid. Wat is er mooier dan van uw hobby uw beroep te kunnen maken?
Na 2 leuke jaren bij Fidea, waar ik door Danny De Bie de kans kreeg om in de schaduw van de kopmannen (Vervecken-Wellens) door te groeien tot een subtopper was de tijd rijp om de overstap te maken (op aanraden van Mario De Clercq) naar het team van Jurgen Mettepenningen.
Met groot succes: de prestaties gingen in stijgende lijn, ik kreeg veel waardering en respect, ik zette de ploeg ook op de kaart. Met de komst van Kevin Pauwels werd het succes nog groter, de druk ietsje minder, en in 2013 behaalde ik mijn grootste succes op het BK in Mol, wat ik twee jaar later nog eens overdeed in Erpe-Mere!
Naast de Superprestige overwinningen en 2x vice-wereldkampioen waren dit de mooiste successen die voor heel mijn leven in mijn geheugen gegrift staan!

Het is een leuke, mooie tijd geweest, en ik hoop komende winter (na 10 jaar bij Jurgen) vooral plezier te beleven, wat niet wil zeggen dat ik geen ambitie meer heb! Tot de laatste dag zal ik er zoals altijd 100 procent voor leven, ik ben niet anders gewend, dit was nooit een opoffering, gewoon mijn leuke koersleven…

Ik wil iedereen bedanken die mij altijd heeft gesteund, ook toen het eens wat minder ging. Te veel mensen om op te noemen, maar speciale dank aan:
– Mijn ouders in de eerste plaats, waar ik de kans kreeg om rustig mijn hobby te doen en mij te steunen met materiaal, etc etc
– Mijn vriendin en Milla’tje die ook deels haar leven opofferde en alles in teken plaatste van de koers…
– Mijn trainer waar ik 20 jaar heel close mee samenwerkte en die een groot aandeel had in mijn successen.
– Mijn crew die altijd paraat stonden voor mij, mijn fietsen, mobilhome etc etc

Wat ik nadien zal doen, dat blijft ook voor mij een groot vraagteken!

Bron : Klaas Vantornout