Rob Peeters gaat in VS op zoek naar belangrijke UCI-punten

Rob Peeters gaat in VS op zoek naar belangrijke UCI-punten

Rob Peeters is maandag op het vliegtuig naar New York gestapt. Onze veldrijder gaat volgend weekend in de Rochester Cyclocross op zoek naar belangrijke UCI-punten. “Ik heb 250 belangrijke punten te verdedigen.”

Tijdens de stage in de Vogezen zag ploegleider Tom Vannoppen een uiterst gedreven Rob aan het werk. “Ik voel me ook heel goed”, vertelt de Kempenaar. “Ik heb deze zomer niets aan de hand gehad en heb mijn programma volledig kunnen afwerken zoals op voorhand was gepland. Naar het einde van de zomer begon ik me echt goed te voelen en goed te rijden. Dit is het perfecte moment om aan het seizoen te beginnen, al wil ik me ook niet blindstaren op die goede zomer. In het verleden kende ik al goede winters na een slechte zomer en omgekeerd.”

250 PUNTEN

Toch is het leuker om met een goed gevoel naar de Verenigde Staten af te zakken dan met een slecht. Zeker als je daar een pak UCI-punten moet verdedigen. Een jaar geleden verzamelde Rob dankzij een zege en een achtste plaats in Peking belangrijke UCI-punten. “Als ik de komende weken geen wedstrijden rij, dan verlies ik 250 punten”, rekende Peeters uit. “Daarmee zou ik op 150 punten van de vijftigste plaats terecht komen, een plaats die startrecht geeft in de wereldbekerwedstrijden. Die top vijftig is dus heel belangrijk.”

Rob wil dus zo snel mogelijk punten sprokkelen en verkiest twee crossen in Rochester, een stad op 500 kilometer van New York, boven de Brico Cross in Eeklo. Daarna vervoegt hij de rest van de ploeg in Chicago voor de wedstrijden in Iowa en Waterloo.

PARCOURS ALS BONDGENOOT

“Op papier zullen de andere renners in Rochester wel naar mij kijken”, beseft Rob. “Maar het niveau zal wel iets hoger liggen dan vorig jaar in China. Verwacht niet dat ik daar zomaar de wedstrijd zal winnen. Veel deelnemers werken ook toe naar de wereldbekers in Iowa en Waterloo en voor eigen volk kunnen die jongens altijd wel iets meer.”

In het parcours ziet Rob een bondgenoot. “Het is een omloop met wat hoogteverschil, dat stemt me al wat gerust. Het zal zeker geen kermiskoers worden, ik verwacht een eerlijke wedstrijd met een eerlijke winnaar.”

Bron : Pauwels Sauzen – vastgoedservice PB