Klaas Vantornout wint CMC Waregem

Klaas Vantornout wint CMC Waregem

ava

Klaas Vantornout heeft zondag in Waregem de derde manche van de City Mountainbike Challenge op zijn naam geschreven. De man uit Torhout was in de finale sneller dan teammaats Kevin Pauwels en Sven Beelen.

In de schaduw van het kasteel van Casier werd vandaag de derde manche van de City Mountainbike Challenge verreden. Zo’n 32 elites en beloften zakten af naar Waregem met als publiekstrekker Belgisch kampioen mountainbike Kevin Pauwels.

Het was ook Pauwels die in de eerste reeks met de overwinning ging lopen. De man van Sunweb-Revor die vandaag voor het eerst zijn kampioenentrui showde in competitie bleef zijn ploegmaats Vinnie Braet en Jim Aernouts voor in de eerste wedstrijd over 15 minuten.

In reeks twee toonde Klaas Vantornout zich het snelste. Matthias Bossuyt zorgde voor de vierde podiumplek van de dag voor Sunweb-Revor, terwijl klassementsleider Ben Berden beslag legde op de derde plaats. De eerste acht van elke reeks namen het tegen elkaar op in de finale.

In die finale was het opnieuw Klaas Vantornout die met de zegeruikers ging lopen. Kevin Pauwels werd tweede voor Sven Beelen.

Op 11 september wordt in Gent de laatste City Mountainbike Challenge verreden.

Uitslag

1. Klaas Vantornout
2. Kevin Pauwels
3. Sven Beelen

Brecht Toelen & Robert Goedgezelschap