Klaas Vantornout wint slotmanche Superprestige in Middelkerke

Klaas Vantornout wint slotmanche Superprestige in Middelkerke

Klaas Vantornout heeft de laatste wedstrijd voor de Superprestige in Middelkerke gewonnen. De Belgische kampioen zegevierde solo en versloeg Niels Albert en Tom Meeusen. Sven Nys werd vijfde en pakte voor de twaalfde keer de eindzege in de Superprestige.

Nadat Radomir Simunek en Bart Wellens in het begin van de wedstrijd de aanvalsklok luidden, was er in de tweede ronde een hergroepering met tien renners.

Het moment voor Niels Albert om aan de boom te schudden. Klaas Vantornout volgde in zijn spoor. In de achtervolging voerde Tom Meeusen de forcing met ondermeer Sven Nys en wat verderop ook Simunek en Bina.  Een zieke Kevin Pauwels keek dan al op een achterstand aan van een minuut.

Halfkoers hadden we nog steeds twee leiders met Albert en Vantornout. Iets later kon een sterke Tom Meeusen de aansluiting maken samen met Sven Nys.

Tom Meeusen nam meteen het commando over bij de vier leiders en liet zijn technische kunsten zien over de balkjes.

In de voorlaatste ronde reed Vantornout van de rest weg en pakte meteen een kleine voorsprong. Ondanks weerwerk van de drie achtervolgers kwamen ze geen stap dichter.

De Belgische kampioen kon met een comfortabele voorsprong aan de slotronde beginnen. Hij pakte zijn vijfde seizoenszege. Albert spurtte sneller dan Meeusen. En Bart Aernouts wist in de laatste meters nog Nys te verschalken, die even voordien nog gevallen was.

Uitslag:

  1. Klaas Vantornout
  2. Niels Albert
  3. Tom Meeusen
  4. Bart Aernouts
  5. Sven Nys
  6. Bart Wellens
  7. Rob Peeters
  8. Jim Aernouts
  9. Martin Bina
  10. Philipp Walsleben
Eindstand Superprestige:
1. Sven Nys  109ptn
2. Niels Albert 102
3. Klaas Vantornout  99
4. Kevin Pauwels  90
5. Rob Peeters 75
6. Bart Aernouts 73
7. Bart Wellens  52
8. Lars Van der Haar  49
9. Marcel Meisen 35
10. Tom Meeusen 33