Mountainbiken in België

Mountainbiken in België

ava

De lente komt er weer aan, wat betekent dat je zonder risico op een longontsteking weer lekker naar buiten kunt. Rolschaatsen, hardlopen, fietsen… Het kan allemaal weer in de frisse buitenlucht. Echt spannend is dat soort activiteiten echter niet. Wie liever wat meer spanning en sensatie tijdens het sporten meemaakt, doet er goed aan om te gaan mountainbiken in België. In dit artikel lees je daar meer over.

Geen ritje door de polder
België is qua landschap niet heel erg anders dan Nederland. Met name Vlaanderen is eigenlijk niets meer dan een verlengde van Noord-Brabant. Routes in de Ardennen bieden uitkomst aan de adrenalinejunkies op de mountainbike, want dat gebied kenmerkt zich door een geografie die niets lijkt op die van Nederland. Dankzij de vele bossen en glooiende heuvels is een mountainbiketocht in de Ardennen technisch wel even iets anders dan een ritje door de polder.

De beste plekken
De bekendste mountainbikelocaties zijn Houffalize, La Roche-en-Ardenne , Malmedy, Vielsalm en Theux. In deze gebieden vind je de mooiste routes van de Ardennen. Of je nu de bronnen bij Malmedy verkent of in Vielsalm de Baraque de Fraiture beklimt, je zult je niet vervelen in de Ardennen. De zuidelijkst gelegen gebieden zijn doorgaans het rijkst aan heuvels, dus als je een fikse uitdaging zoekt zit je vlak bij de grens van Luxemburg helemaal op je plek.

Een gedegen voorbereiding
Goed materiaal is belangrijk. Je wilt natuurlijk niet met een gespleten voorvork of een gesprongen ketting ergens op de top van een steile heuvel stranden. Je hoeft tegenwoordig niet meer naar een speciaalzaak om je goed te oriënteren en afwegingen te maken over je nieuwe mountainbike. Er zijn namelijk zat webwinkels waar je helemaal aan je trekken komt. Zelfs als je een heel nieuwe fiets zoekt, hoef je de deur niet meer uit. Kijk hier voor mountainbikes; dankzij het grote aanbod slaag je er altijd.