Klassieker Asper Gavere gewonnen door Sanne Cant

Klassieker Asper Gavere gewonnen door Sanne Cant

Klassieker Asper Gavere gewonnen door Sanne Cant. Halfweg de wedstrijd het heft in handen genomen en de rest van haar tegenstanders onder druk gezet. Jolien Verschueren die een mindere start had genomen deelde haar wedstrijd goed in en kwam nog op de tweede plaats over de finish. De derde plaats was voor Nikki Harris, die het Telenet- Fidea team op het einde van dit seizoen mag verlaten,  en meer andere oorden en de weg zal opzoeken.

Verhoogde waakzaamheid van politie en leger op en rond de omloop aan het kasteel in Asper – Gavere. Het parcours lag er zeer zwaar bij door de regenval van de afgelopen nacht. Echt crossweer en een parcours waar alle toppers naar uitgekeken hadden.

Geen Femke Van den Driessche in Asper – Gavere,  maar daar lagen de 25 deelnemers niet van wakker. Met ook 12 buitenlandse rijders aan de start kregen we een prachtig deelnemersveld. Werd het een vier op vier voor Sanne Cant of waren er kapers op de kust. Het was afwachten. Zelf wou ze het dolgraag om een vier op vier te behalen in Asper – Gavere maar ze was er zich ook wel van bewust dat de jongere rijdsters ook hun neus aan de deur aan het binnen steken zijn. Heel wat loopwerk voor de boeg en daar kunnen de concurrenten ook wel weg mee. Dat zou zeker in het voordeel moeten spelen van Sanne Cant. We kregen een minder goede start te noteren van Jolien Verschueren. Ze kwam door in 17e positie en moest aan een hele inhaalwedstrijd beginnen. Het was Ellen Van Loy die het tempo oplegde. Sanne Cant was al opgeschoven naar de tweede positie. Sofie De Boer had een zeer goede start en bevond zich ook in de kopgroep. Op het ogenblik dat ze voor de eerste keer het veld indoken konden we Jolien Verschueren al terugvinden op een elfde plaats. Het vroegere maisveld lag er loodzwaar bij. De dames kozen er allemaal om er te lopen om zoveel mogelijk krachten te sparen. Ze liepen naar het hoogste punt van de omloop toe om dan de duik naar beneden te nemen. Daar liep het mis voor Nikki Harris. Ze kwam in aanraking met het valkussen en bracht daarbij ook nog andere rijdsters in moeilijkheden. Jolien Verschueren kon hiervan gebruik maken om nog wat plaatsjes goed te maken.

Voorin werd Ellen Van Loy samen met Sanne Cant en de Luxemburgse kampioene Maugirus als koplopers vernoemd. In het oplopen van de heuvel koos Sanne Cant een vroeger moment om op de fiets te gaan dan de andere twee waardoor zij de koppositie overnam van Ellen Van Loy. Het werd voorin een voortdurende wisseling van posities. Verschueren liep in het bergop voorbij de Luxemburgse Kampioene Maugirus en kwam zo op een paar meters van de koplopers te zitten. Sanne Cant zag het gebeuren en verdapperde in het bergop gaan. Aan de brug sloeg Jolien Verschueren erin om ook Ellen Van Loy voorbij te gaan en op zoek te gaan naar Sanne Cant. Je zou zeggen dat de dames van Telenet Fidea de handen in elkaar zouden slagen om zo de rush op Sanne Cant te openen. Maar niks was minder waar. Verschueren draaide haar gashendel open en ging alleen op zoek naar Sanne Cant. Van Loy probeerde de schade te beperken maar voelde de hete adem van Nikki Harris in haar nek.

Sanne Cant deelde haar wedstrijd goed in en ging op geen enkel moment over haar toeren. Niemand kon haar weerhouden van de vierde winst in de superprestige. Voor de supporters was het een saaie wedstrijd omdat Sanne van halfweg de helft van de koers aan de leiding reed. Maar het kon voor haar de pret niet deren. Ze pakte een vier op vier in de superprestige en was na afloop daar heel blij mee. Jolien Verschueren die een helse achtervolging had geleid kwam als tweede over de finish met een achterstand van 18 seconden. Nikki Harris reed nog weg van Ellen Van Loy waardoor zij de derde stek opeiste.

Daguitslag :

 1. Sanne Cant
 2. Jolien Verschueren
 3. Nikki Harris
 4. Ellen Van Loy
 5. Maugirus
 6. Wyman
 7. Van Paassen
 8. Kaptheijns
 9. Vanderbeken
 10. Sofie De Boer

In het tussenklassement voor de superprestige krijgen we Sanne Cant stevig aan de leiding.

 1. Sanne Cant
 2. Verschueren
 3. Wyman
 4. Harris
 5. Kaptheijns
 6. Van Loy
 7. Van Paassen
 8. Van den Driessche
 9. Verherstraeten
 10. Sels