Eli Iserbyt rijdt de concurrenten naar huis in Asper Gavere

Eli Iserbyt rijdt de concurrenten naar huis in Asper Gavere

We kregen in Asper – Gavere een sterkrijdende Eli Iserbyt aan het werk. Hij reed de Europese Kampioen Quinten Hermans op een voortreffelijke manier uit het wiel. In de sprint voor de derde plaats was Nicolas Cleppe sterker dan Daan Hoeyberghs. Een volledig podium voor Telenet-Fidea dus.

Yannick Peeters en Thijs Aerts zijn te klein voor Eli Iserbyt en Quinten Hermans in het begin van de wedstrijd. Deze twee laatsten bepaalden de hele wedstrijd het tempo en zette elkaar voortdurend onder druk. Eli Iserbyt gaf een betere indruk dan Hermans, maar hij bleef erin geloven en probeerde op elke aanval die Eli lanceerde te antwoorden. Op een bepaald ogenblik, halfweg de wedstrijd,  plaatste Eli opnieuw een aanval en op dat ogenblik kregen we een kantelmoment in de wedstrijd. Even een verzwakking van Quinten en de vogel was gaan vliegen. Een klein oponthoud in het lint weerhield Quinten  om terug in het wiel te komen van Eli Iserbyt.

Achter de twee koplopers troepte het nog even samen. We kregen dus een spannende laatste ronde van de drie achtervolgers. Er gebeurde nog een klein akkefietje, maar het werd een sprint voor de derde plaats. Het was Nicolas Cleppe die aan het langste einde trok voor Daan Hoeyberghs en Daan Soete.