Kleuterjuf Jolien Verschueren pakt haar eerste overwinning van dit seizoen op de Koppenberg

Kleuterjuf Jolien Verschueren pakt haar eerste overwinning van dit seizoen op de Koppenberg

 

Jolien Verschueren heeft haar eerste overwinning van dit seizoen behaald in de Koppenbergcross in Oudenaarde.  Ze haalde het met grote voorsprong op Femke Van den Driessche en Nikki Harris. Belgisch kampioene Sanne Cant werd vierde voor Talitha de Jong.

Sanne Cant ging op zoek naar de leiding van de B-post Bank Trofee. Met 44 vertrekkers aan de start zou zij haar handen meer dan vol hebben om deze koppositie te bemachtigen. Ellen Van Loy won gisteren in Boom en trok de hele bende op sleeptouw. Maar al gauw zou zij haar inspanningen moeten bekopen en zou zij vooraan lichtjes wegzakken. Ook de andere favorieten schoven mee in de kopgroep. Femke Van den Driessche ging als eerste de Koppenberg op en reed haar concurrenten uit het wiel. Wyman nam de achtervolging in handen. Bij de tussensprint had Jolien Verschueren al 10 seconden voorsprong bij elkaar gefietst op haar naaste concurrenten. In de afdaling kregen we een valpartij te noteren van Femke waardoor zij even wegviel vooraan en Wyman de tweede plaats in handen nam. Sanne Cant bekeek alles vanuit de tweede lijn. Zij kwam nooit echt in de wedstrijd. Nikki Harris, Van Den Driessche, Van Loy volgden in haar spoor.

In de tweede ronde geraakte Sanne Cant even achterop en Ellen Van Loy moest haar rol vooraan lossen. Wyman kreeg een klein dipje in die tweede ronde waardoor zij terugschakelde naar haar eigen tempo om zo haar wedstrijd af te werken. De tussensprint werd met gemak gewonnen door Jolien Verschueren voor Femke Van den Driessche en Nikki Harris. Jolien verdapperde en sloeg een klein kloofje op haar concurrenten. Haar naaste concurrent was haar teamgenoot Nikki Harris. Van den Driessche had een paar keer tegen de grond gelegen waardoor zij even de aansluiting bij Nikki Harris kwijt was. Wymanvond haar tweede adem en volgde in vierde plaats. Sanne Cant bleef doorvechten op de vijfde plaats. Zij kwam maar niet in haar ritme.

Bij de derde klim van de Koppenberg bleef Jolien goed doorgaan. Niemand kwam uit de achtervolging nog terug. Achter haar bleven er maar verschuivingen zich voortdoen tussen Nikki Harris en Femke Van den Driessche. Ook Wyman en Sanne Cant bleven elkaar bestoken.

De jeugd gaf rijles aan de ouderen. Jolien Verschueren doseerde haar krachten en in de afdalingen nam zij het zekere voor het onzekere en koos het lopen voor het rijden. Op de technische stukken was Nikki Harris sterker dan Van den Driessche en dat resulteerde in een nieuwe positie switch.

Sanne Cant kwam er even door en probeerde af te rekenen met Wyman. Jolien Verschueren kon in haar slotronde gewoon genieten en de winst naar haar toe trekken. Femke Van den Driessche bleef druk zetten op Nikki Harris. Bij deze laatste brak de veer en zo kon Femke beslag leggen op de tweede plaats.

Sanne Cant had problemen met het bergop rijden en kwam nooit echt in haar wedstrijd. Na afloop van de wedstrijd liet ze verstaan dat zij nog niet in topvorm zit. Die wil  ze bereiken tegen de kampioenschappen.

Jolien Verschueren was super gelukkig na haar wedstrijd. ‘Iedereen zei tegen mij deze week dat de Koppenberg mijn cross zou worden. Vorig jaar was ik tweede. Ik had ooit wel hier willen winnen. Maar nu ben ik toch wel verrast. Ik sta ook nog voltijds voor de kleuterklas en geef hen sport. Eén keer in de week sta ik in de derde kleuterklas. Ik krijg heel van hen terug,’aldus nog Jolien.

Uitslag :

  1. Jolien Verschueren
  2. Femke Van den Driessche
  3. Nikki Harris
  4. Sanne Cant
  5. Talitha de Jong

Alle uitslagen en standen op www.bpostbanktrofee.be