KMC-Mitsubischi-KOGA Mountainbike team versterkt zich met Robby De Bock.

KMC-Mitsubischi-KOGA Mountainbike team versterkt zich met Robby De Bock.

Het Nederlandse Friese KMC-Mitsubishi-Koga Mountainbike team heeft zich versterkt met de Belgische mountainbiker Robby De Bock. Robby die een baan ambieert en een stapje terug heeft gedaan heeft in dit team een waardige opvolger voor zijn vorige team gevonden. Wederom een Nederlands team dus voor Robby die zich waarschijnlijk met zijn studie die hij in Nederland heeft gedaan ook uit kan leven bij Koga omdat het team rechtstreeks de ontwikkeling van de Koga mountainbikes beïnvloedt.

Met Ramses Bekkenk , Bram Rood en Ad de Brabander zijn er drie mannen die de strandraces en marathon wedstrijden mee domineren en bepalen. Robby De Bock die zijn eigen programma mag bepalen zal zich wat meer toe gaan leggen op het marathongebeuren en op meerdaagse wedstrijden waarvan de eerste in maart de Cape Epic gaat zijn. Martin Schuttert de ploegleider en al ruim 20 jaar ervaring in het leiden van een MTB ploeg is ook design engineer bij de Friese firma Koga Miyata die het team van fietsen voorziet.

In de jaren voorafgaand aan 2015 heeft Martin Schuttert samen met zijn broer Alex een solide basis neergezet voor dit mooie MTB team. Koga, die een solide fietsensponsor is, en zeker niet blind voor de feedback van het team heeft daarmee ook één van de mooiste en beste strandrace fietsen gebouwd. Ook de 29’ er van Koga is een niet te versmaden wapen in het veld en daar heeft het team ook de hand in gehad. Met KMC als ketting leverancier is de aandrijving gewaarborgd van topmateriaal en met Mitsubishi kan het team ook terug kijken op een lange samenwerking voor het vervoeren van de team manschappen en verzorgers.

Ondermeer Maarten Tjallingi , Pascal van Bussel e.a. zijn van dit team afkomstig. Robby , Ad , Ramses , Bram , Stefan , Bart en de enige vrouw in het team Karen Brouwer zullen dit jaar trachten de ereplaatsen weg te halen van de concurrentie. Robby zal overigens de kleuren van het Meerendal team uit Zuid- Afrika verdedigen en daar was volgens Martin Schuttert geen beletsel voor Robby De Bock. Wij zullen het team dit jaar ook tegenkomen in verschillende wedstrijden en trachten de renners voor de camera te halen voor de laatste nieuwtjes en wedstrijd updates.

Overigens is ondergetekende twee jaar lid van dit team geweest van 1999-2001 als mecanicien en verzorger. Nog heel vaak denk ik terug aan die tijd ook van de tour VTT in het Noorden van Frankrijk. Deze 3-daagse wedstrijd heet ook wel Parijs-Roubaix voor mountainbikers en ik moet toch nog heel vaak terug denken aan ene Maarten Tjallingi die de complete mountainbike elite op achterstand reed. Heerlijke tijd onder de bezielende leiding van Martin en Alex Schuttert en destijds AA drink als naam sponsor.

Jan v Dijk