Laura Turpijn gaat andermaal voor een podium in de Cape Epic.

Laura Turpijn gaat andermaal voor een podium in de Cape Epic.

Laura Turpijn, de sympathieke Nederlandse mountainbikester, gaat een vol jaar tegemoet. De focus zal naast het rijden van een redelijk vol programma in het mountainbiken voor haar namelijk ook liggen op het uitbouwen van haar eigen bedrijf LT-Sports. Dit bedrijf wat zich toelegt op het begeleiden van mensen in hun training en wat ook een fysieke winkel in mountainbikes in Nijmegen herbergt zal veel van haar energie gaan vragen dit jaar.

Echter, Laura is en blijft een op en top Nederlandse mountainbikevrouw. Liefhebber pur sang als ze is, gaat ze ook dit jaar weer de kleuren van het SBJ bike team verdedigen. Die gaan ook met een relatief nieuw merk fietsen rijden, namelijk OLYMPIA. De focus voor Laura ligt voor nu op de Cape Epic in Zuid-Afrika waar ze voor Team Meerendal Mixed gaat rijden en als teamie de Duitse prof mountainbiker Daniel Gathof aan haar zijde krijgt. Het besef dat ze als vrouw de mindere is van haar eigen teamie geeft haar ook het besef dat ze andermaal voor een podium kan gaan. Maar ook dat het een harde wedstrijd zal gaan worden. Het mixed rijden zal wel een hele andere tactiek gaan geven dan in een vrouwenteam, wat ze in het verleden heeft gedaan.

De Nationale en Benelux Cup wedstrijden zijn tevens een doel op zich dit jaar. Vooral de Beneluxcup heeft haar aandacht vanwege de nieuw opgezette formule van wedstrijden in drie landen met hele mooie parcoursen. Laura zelf denkt dat het zeker hele mooie uitdagende wedstrijden gaan zijn en na de Cape Epic ligt daar ook haar focus op. Ook andere wedstrijden zoals de BEMC en de Beskide wedstrijden in België en Polen zitten in het programma, net zoals het bikefestival in Willingen.

De trend van steeds jongere winnaars is in het mountainbiken nog niet aan de orde en de oudgedienden met een palmares waar je u tegen zegt, hebben de body om grote wedstrijden te rijden en te winnen. Laura die al vele jaren mee gaat in het mountainbiken vangt ook dit seizoen weer met frisse moed aan. Ze is momenteel ook met de jongere garde in Spanje op trainingskamp als voorbereiding op het nieuwe seizoen en de Cape Epic. Ervaring die ze overigens ook door kan geven aan haar jongere rijdsters van het SBJ Biketeam.

Laura veel succes de komende Cape Epic en voor het hele nieuwe seizoen. We zullen jou zeker tegen komen op de parcoursen dit jaar en misschien nog net voor het vertrek naar Zuid Afrika op de team voorstelling van het SBJ Mountainbike team. Genieten doen we altijd van het biken, maar ook al jaren van jouw verschijning op de parcoursen.

Jan v Dijk