Kopenhagen WK 2011

Kopenhagen WK 2011

het was zover, onze zoon (en medewerker “offroadbiking.eu”) Dimitri was geselecteerd met zijn cruiser om deel te nemene aan het WK BMX te Kopenhagen.

ons reisrelaas, lees verder…..

gezien meerdere BMXactiviteiten gedurende de zomerperiode besloten ze om er dan ook maar gelijk een vakantie van te maken, zoals meerdere gezinnen bleek. vrijdag 22 juli vertrokken we op ons gemak met de mobilhome richting Denemarken, na een uurtje of 5 gereden te hebben tankten we bij en reden verder….tja de file in bij Hamburg! 1uur en 50minuten, en we hebben daar niet alleen gestaan blijkt!

dus goed stuk in de nacht een fatsoenlijke overnachtingsplaats gezocht en enkele uurtjes rust om dan in de ochtend de weg te vervolgen na een ontbijtje, bij de veerboot was de drukte goed te doen, al snel waren we ingescheept en staken de plas over om zo in Denemarken aan wal te gaan en na een goed half uurtje aan een mooie grote brug een mobilhomeparking op te zoeken voor het nuttigen van een middagmaal. hierna waren we snel in Kopenhagen.

daar hadden we een plaatsje gereserveerd op “Citycamp”, de plaats was echter zeer beperkt maar voldeed aan onze noden, we stonden droog en kort bij winkels, centrum en aanvaardbare afstand tot parcours.

het evenement hebben we elke dag gevolgd! de Belgen hebben allen hun beste beentje voor gezet! 2/3 van de landgenoten kwamen door de reeksen heen en op de eerste dag hebben we zelfs een Wereldkampioen verkregen!!! da’s al effe geleden!

de stad zelf hebben we regelmatig bezocht, enkele bezienswaardigheden stonden op de planning en die hebben we ook bezien, echt de moeite! het eten was in het aangrenzende winkelcentrum goed en niet te duur, de keuze was ook enorm! zeker 10 verschillende restaurants van allerlei aard!

na 8 dagen daar geweest te zijn hebben we alles ingeladen en ons op onze terugreis begeven, nu verliep deze over de grote brug nabij Slagelse, ook de moeite om te doen, alleen was er geen parking nabij de brug om deze te kunnen bewonderen….verder geen fileleed gehad en inclus een korte overnachting waren we weer terug thuis, klaar voor de volgende BMX uitstap….