Kris Henderieckx(masters 1) en Danny Sleeckx(masters 2) nieuwe Belgische kampioenen in Lac de l’eau d’heure.

Kris Henderieckx(masters 1) en Danny Sleeckx(masters 2) nieuwe Belgische kampioenen in Lac de l’eau d’heure.

Kris Henderieckx is de nieuwe Belgische kampioen bij de masters 1. De Narviflex-Nomadeskrenner rekende in de finale af met topfavoriet Gerrit Delfosse(Intrasys MTB Dreamteam). Uittredend kampioen Kristof Houben(Univega Cycling team) legde beslag op het brons.

Bij de masters 2 omgorde Danny Sleeckx  de tricoloretrui. Hij versloeg Kris Janssens(Trek KMC) en Phlip Thijs.

Eerder op de dag werd Jef Beyens Belgisch kampioen in de Fun A voor Sam Malfliet en uittredend kampioen Robin Porters.

Bij de masters 1 reden Gerrit Delfosse en Kristof Houben na twee ronden aan de leiding.  Halfkoers kon Kris Henderieckx bij de leiders aansluiten.

In de voorlaatste ronde kon Henderieckx een klein kloofje slaan op Delfosse en zowat een halve minuut op Houben. Maar Delfosse slaagde erin om terug bij Henderieckx te komen. Het duo haakte echter in elkaar en Delfosse was daar het grootste slachtoffer van. Zo reed Henderieckx vlot naar goud. Delfosse moest vrede nemen met zilver en Houben met brons. De Limburgers kregen met Gody Jacobs(vierde) en Benny Houben(vijfde) nog twee renners in de top-vijf.

Kurt Tempst was de man van het eerste wedstrijdgedeelte bij de masters 2.  Hij kreeg even later het gezelschap van Danny Sleeckx. De twee renners leverden een verbeten strijd voor het goud. Het leek allemaal in het voordeel van Tempst uit te draaien, die hiermee zijn ploegmaat Geoffry Maes, veelvoudig wereld-en Belgisch kampioen, kon opvolgen. Maar het noodlot sloeg toe voor Tempst met een kettingbreuk. Zo pakte Sleeckx alsnog de zege voor Janssens en Thijs.