Kristien Nelen is enthousiast over nieuwe MTB school in Essen

Kristien Nelen is enthousiast over nieuwe MTB school in Essen

ava

Kristien Nelen gaf les in de splinternieuwe MTB school in Essen, in de Noorderkempen. Ze is er heel enthousiast over en vertelt daarover in haar rubriek. Het mooie weer was alvast van partij om er een schitterende namiddag van te maken.

Een 30-tal kids bestormden het behendigheidsparcours en fietsten dat het een lieve lust was. Iedereen werd goed bekeken door de trainers waarna ze een gekleurde smiley op hun naambord kregen. De prachtige bordjes werden speciaal ontworpen met ons logo door NoDrugs. De kleur van de smiley verwijst naar de groep waarin ze starten. “Starten” want natuurlijk kan de kleur nog veranderen gedurende de volgende lessen. Dat is net de bedoeling, de techniek bijschaven zodat je naar de volgende groep kan. Het was niet gemakkelijk onderscheid te maken want de kids deden veel te goed hun best! 🙂

Hierna bleven de “blauwtjes” met Mieke en Rob nog even oefenen, de “rode ” en “zwarte” groep vertrokken al naar het bos onder leiding van Kristien, Alex en Luc. De ene moeilijkheid na de andere werd vlot overwonnen, ook het surplacen werd geoefend. Het haaks een afdaling indraaien en steile klimmetjes waren voor sommigen toch een hele opdracht, maar ze bleven proberen tot het lukte, bewonderenswaardig die kids!

Na nog een kleine demonstratie van mezelf hoe je best valt, keerden we heelhuids terug naar het sportcentrum.

De tevreden en soms vermoeide gezichten spraken boekdelen, dit was zeker geslaagd en smaakt naar meer!

Kristien Nelen