Sunweb-Revor ambitieus voor nieuws seizoen

Sunweb-Revor ambitieus voor nieuws seizoen

ava

Sunweb-Revor heeft met Kevin Pauwels de revelatie van afgelopen winter binnengehaald. De ploeg onderleiding van Jurgen Mettepenningen sprak dan ook ambitieuze woorden tijdens de ploegvoorstelling in Waasmunster.

(c) Sunweb-Revor.beManager Jurgen Mettepenningen klinkt, na het aantrekken van Kevin Pauwels, ambitieuzer dan ooit: “Want we zijn klaar om eindelijk ons plaatsje bij de top in te nemen, het plekje waar we thuishoren. Vijf zeges in tv-crossen, dat is het doel, met daarnaast ook 75 podiumplaatsen. We zijn een ploeg die wil blijven groeien. Vorig seizoen was wel goed, maar niet goed genoeg.”

“Onze voorbereiding was ongezien goed, de medische testen waren veelbelovend. Iedereen is dus klaar. Het kan niet snel genoeg zondag zijn,” kan Jurgen amper wachten op Erpe-Mere.

Sunweb: “Verwachtingen hooggespannen”

Ook Philip Timmermans, bestuurder van Sunweb Vakanties, was van de partij en toonde zich ambitieus. “De verwachtingen zijn hooggespannen. De ploeg charmeerde ons altijd door de professionaliteit van de organisatie, maar het sportieve volgde niet altijd. De komst van Klaas Vantornout zorgde voor een eerste kentering, nu kan het met Kevin Pauwels nog beter worden.”

Uiteraard kwamen ook de elf renners en Mario De Clercq uitgebreid aan het woord tijdens de voorstelling. Hun reacties leest u, als vooruitblik op de nakende openingscross, de volgende dagen op deze site.

Kevin Pauwels: “Hier voel ik me thuis”

(c) Sunweb-Revor.beVoor Kevin Pauwels dient een nieuw hoofdstuk in zijn carrière zich aan. In Erpe-Mere duikt hij voor het eerst het veld in als één van de twee kopmannen van Sunweb – Revor. “Ik werd goed opgevangen in m’n nieuwe team, ik voel me thuis,” begon Kevin op de persvoorstelling.

“Ik kende een goeie zomer, met enkele rittenkoersen en zonder ziekte. Ik voel me met het veldritseizoen voor de deur dus goed. Vraag is hoever ik in die eerste crossen kom. Die openingsveldritten zijn bij mij vaak wat minder, hopelijk vlot het deze keer wel beter vanaf de seizoensstart. Maar pas vanaf de eerste klassementscrossen wil ik echt goed zijn.”

Vorig seizoen sloot Kevin af als derde op de UCI-ranking. “En dat liegt niet, ik kon de aansluiting maken bij de echte toppers. Die winter nu overdoen, daar zou ik al blij mee zijn. Ik verwacht opnieuw veel tegenstand van Stybar, Nys en Albert. Anderzijds ben ik opnieuw een jaartje ouder, dus misschien nog iets sterker.”

“Ik wil opnieuw op het podium staan van ieder klassement, maar makkelijk wordt dat niet. En natuurlijk zou ik graag nog wat meer willen winnen, maar ik mik vooral op regelmaat,” besloot de poulain van Marc Herremans.

Klaas Vantornout: “Blij met komst van Kevin”

Door de komst van Kevin Pauwels komt de druk bij Sunweb – Revor niet langer alleen op de schouders van Klaas Vantornout terecht. “En dus ben ik blij met die aanwinst,” vertelde Klaas op de persvoorstelling. “Vorig jaar was mijn moeilijkste seizoen ooit. Veel te wisselvallig. Toen kwam alle druk bij mij, nu wordt die netjes verspreid. En dat is een voordeel. We kunnen elkaar opvangen als het bij één van de twee een keer wat minder gaat.”

“Met z’n tweetjes kunnen we bovendien proberen om de concurrentie te verschalken. Ik zag Kevin bezig tijdens de voorbije voorbereiding. Wel, de concurrentie mag alvast met klamme handjes zitten. En niet alleen Kevin maar ook ik heb een prima zomer achter de rug. Al zegt dat weinig over de winter die komt.”

In Erpe-Mere hield alleen materiaalpech Klaas vorig jaar van het bovenste trapje van het podium. “Jammer, want daardoor kwam de bevrijdende zege er pas heel laat in het seizoen. Vorig jaar stond ik er meteen bij de seizoensstart, en waarschijnlijk ben ik ook deze keer vroeg in vorm. Al staan ook het BK en WK in eigen provincie met stip aangeduid.”

Jim Aernouts: “Van nul herbeginnen”

Jim Aernouts maakt dit weekend een grote stap in het onbekende. Na een prima laatste seizoen bij de beloften biedt Sunweb – Revor hem een jaar later de kans zich als prof te meten met de top. “Ik heb een mooie belofteperiode achter de rug, maar moet nu weer van nul herbeginnen,” is Jim realistisch.

“Ik zal snel met de voetjes op de grond gezet worden, vermoed ik. Al moet ik er na een goeie zomer wel klaar voor zijn. Hopelijk kan ik een paar keer in beeld rijden, want dan ben ik goed bezig. De rest zien we daarna wel.”

Wie vanaf nu ook bij de profs aan de slag moet, is onze Tsjech Jiri Polnicky, want hij wordt elite zonder contract. “Maar na die zware val op stage ben ik er nog niet klaar voor,” beseft hij. “Anderzijds, misschien helpt dat me wel. Ik ben altijd goed geweest bij de start van het seizoen, maar geraakte nadien steevast in een dipje. Misschien sta ik er deze keer wel in november en wat daarop volgt.”

Foto’s en tekst: (c) Sunweb-Revor.be