Kristien Nelen tweede in Barchon

Kristien Nelen tweede in Barchon

ava

Vrijdag was Kristien nog grieperig. Maar zaterdag was dat gevoel verdwenen. Ze werd tweede in Barchon. Zondag werkte ze een endurotraining af. Kristien vertelt over haar weekend.

Vrijdag voelde ik me onwel, het leek er op of de griep me in z’n greep had…”Toch niet net nu hé!”. Heel vroeg al bed in en blijkbaar had dit wel geholpen. Ik zou wel zien hoe het op de fiets zou gaan.

Zaterdag was het dan zover, beetje spannend, de eerste XC koers van het seizoen! Normaal starten we in maart maar deze kleine koers was er bijgekomen. Het werd dus een soort “testwedstrijd” voor iedereen. Even kijken waar je staat en natuurlijk ook hoe goed de anderen zijn… Daarbij duren dit soort wedstrijdjes maar 1u ipv 1.5u, een goede training.

Het was nat en koud op het fort van Barchon, bij Luik. Het parcours lag er glad bij, kende weinig hoogteverschillen en had één lange loopstrook. De enkele steile afdalingen werden al lopende genomen.

De massastart, 4 of 5 categorieën te samen ploeterden door het veld. Moesten door een smalle doorgang met een file als gevolg. Dan als een bende varkens verder via een bemodderd paadje, een stuk kon je rijden maar bijna de helft moest je lopen. Met mijn Continental Mountain Kings kon ik verder rijden dan anderen en mijn beentjes wat sparen. Het lopen ging anders ook wel goed.

Ik had geen idee van mijn positie maar maakte er gewoon een stevige training van. Ik nam geen risico’s en liep de eerste afdaling, de tweede nam ik rijdende en glijdende via de “chicken-way” omdat het steilste stuk (en het korste) er zo glad bij lag dat er te voet vanaf gaan niet ongevaarlijk was. Teammaatje Alex Marchal reed die wel maar kwam ten val waardoor ze haar 3e plek verloor aan Hilde Quintens. Ondertussen had ik te horen gekregen dat ik 2e lag, het liep lekker en ik voelde me goed, had veel power in de beentjes.

Op het einde had ik schrik voor materiaalpech. Alles begon vreemde geluiden te maken, de modder klonterde aan de fiets.

Gelukkig hield mijn Lapierre het en finishte ik als 2e dame. De Franse crosster Pauline Delhaye won. Tevreden en toch wat onverwacht. Na twee kwakkeljaren is het weer maar aankijken hoe het dit seizoen gaat lopen in XC. Door deze prestatie heb ik er in ieder geval weer goeie moed op!

Graag wil ik nog Frank bedanken om mij te bevoorraden.

Op ondag ontvingen we onze nieuwe Lapierre endurofietsen van Fietsshop Uitgeest en deden we een technische endurotraining met het team in Couvin.

Volgende XC wedstrijd zal 16 maart in Dinant zijn, een mooi technisch parcours ligt op ons te wachten.