Githa Michiels zet focus nu op mountainbike

Githa Michiels zet focus nu op mountainbike

ava

Githa Michiels werd tiende in de slotmanche van de Bpostbanktrofee in Oostmalle. In het eindklassement werd ze zesde, waarmee ze beter doet dan vorig jaar. Githa start nog in de Cyclocross Masters in Waregem en zet dan de focus op het komende mountainbikeseizoen.

‘Met de wedstrijd in Oostmalle stond de laatste wedstrijd van de Bpost bank trofee op het programma. Sinds het WK staan mijn trainingen voor 100% richting het mountainbike seizoen. Dat betekent dat ik weer lange zware trainingen achter rug had.

Op donderdag kreeg ik daarbij nog last van een stevige verkoudheid. Er moesten al wonderen gebeuren om mijn 6de plaats in het klassement nog te verbeteren. Ik stond dus zonder stress aan de start. Een goed gevoel aan deze wedstrijd overhouden was het hoofddoel. Daarbij gingen we enkele zaken testen met het oog op mijn mountainbike seizoen.

Voor een keertje mocht ik op de eerste rij plaatsnemen. Ideaal om eens wat beter te kunnen starten. De start verliep vrij vlot , tot bij de eerste passage door de zanderige bochten er iemand voor me ten val kwam zodat ik op lopen aangewezen was.

Hierbij verloor ik heel wat plaatsen. Ik kwam rond de 19de plaats terecht van de 41 dames. Ik zou dus nog serieus met het gas open moeten rijden als ik een deftige uitslag wou rijden. Ik kon vlot aan mijn inhaalrace beginnen en maakte heel wat plaatsen goed. Ik had geen superdag maar kon een mooi tempo rijden en had ondanks de verkoudheid een vrij goed gevoel tijdens de wedstrijd. Als 10de kwam ik over de finish , toch 5 plaatsen beter dan vorig jaar.

Tussen al deze ervaren veldrijdsters dus geen slechte uitslag. Het soort snelle omlopen als deze hebben me nog nooit echt gelegen , deze uitslag bewijst dat ik ook progressie gemaakt heb op snelle omlopen. In het algemeen klassement kon ik mijn 6de plaats behouden. Een plaatsje beter dan vorig jaar.

Met een aantal mooie top 10 uitslagen in de voorbije maanden , mijn derde plaats op het Belgisch kampioenschap en selectie voor de wereldbekers en het wereldkampioenschap kan ik met een goed gevoel verder werken richting mijn zomerseizoen op de mountainbike.

Graag wil ik iedereen bedanken die er elke week voor me stond op de veldritten om mijn fietsen te kuisen en in orde te zetten en me aan te moedigen tijdens de wedstrijd!

Natuurlijk ook een woord van dank naar de mensen die ervoor gezorgd hebben dat ik de wedstrijden kon afwerken met top materiaal ! Zonder deze steun was het ongetwijfeld nooit mogelijk geweest aan al deze wedstrijden deel te nemen en mooie resultaten te behalen.

Na de cyclo cross masters in Waregem op woensdag zal ik de crossfiets dus voor heel wat maanden aan de haak hangen en hem inruilen voor een mountainbike!

Ik kijk alvast uit naar de eerste wedstrijden op de mountainbike!

Binnen enkele weken zal ik meer info omtrent mijn mountainbike seizoen bekendmaken.’

Githa